Køb aldrig på tilbud...

Martin Js billede
Af Martin J den 2. november 2015 - 11:01 [0]

...uden at undersøge forholdene først. Der er penge at spare ved at være sin egen tilbudsjæger.

Annoncen på Facebook

Jeg var på Facebook og bemærkede en annonce for en såkaldt repeater til det trådløse netværk. Sådan en kan forstærke netværkssignalet, så det kan nå længere. Mit trådløse netværk havde haft lidt problemer med at nå ud til de yderste kroge af huset en rum tid, og jeg tænkte at et par hundrede kroner ikke var så voldsomt mange penge for at få forbedret den situation. Jeg klikkede på linket og blev sendt til Dealhunter.

Dealhunter er et site, der ikke sælger varer, men formidler handlen videre til onlinebutikker, der gør. Man får et såkaldt ”værdibevis” i sin digitale hånd, og sparer så penge når man køber. Dealhunter får så en bid af kagen for deres umage.

Der var også penge at spare her. Den smarte, lille repeater/router blev frejdigt annonceret til at have en værdi på kr. 599,-, men takket være et Dealhunter-værdibevis på hele 400 kroner fik man den for kun 199 kroner.

Spar 400 kroner«

Spar mange penge... not!

Det lyder jo fantastisk ikke?

Måske lyder det fantastisk, men det er det ikke!

Dealhunter og deres samarbejdspartners tilbud er det rene optrækkeri!

Jeg tastede varebetegnelsen ”WiFi repeater med router” ind i en søgemaskine, og fik en håndfuld links, blandt andet til Amazon og eBay. Et klik på eBay bragte mig til en side med selvsamme repeater øverst, annonceret til 84 kroner med gratis forsendelse.

Som din egen tilbudsjæger slår du stort set altid sider som Pricerunner, Dealhunter, Kelkoo og den slags. De lever af ligge godt i søgemaskinerne, placere annoncer på andre sider og så sende dig videre til onlineforhandlere med noget, der ligner gode tilbud. Oftest er det bare voldsomme overpriser der er nedsat til moderate overpriser pakket ind i anprisninger og overbevisende markedsføring.

Det billige bras, den fjernøstlige elektronik, det pakistanske tøj og hvad de ellers sælger, kan faktisk fås meget billigere andre steder – ikke mindst på de store internationale shoppingsider.

Gør dig selv en tjeneste når du ser den slags tilbud: check selv alternative kilder. De er ofte meget billigere. Og se så også efter anmeldelser af produkterne og alternativer. Tilbudene er ikke nødvendigvis det bedste, der kan fås.

Gør-det-selv«

Samme vare - 84 kroner med forsendelse

PS: Det kan i øvrigt gøres endnu billigere hvis du har en aflagt trådløs router liggende. Med lidt gratis software og noget arbejde kan den laves om til en repeater . Det koster kun lidt tid.

PPS: Det er ikke sikkert at du behøver hardware for at løse problemet med rækkevidde på netværket. Du kan måske bare skifte kanal på din router. Mange steder er der kamp om pladserne på frekvensbåndet, og din router bruger måske en kanal som mange andre også bruger. Du kan checke hvordan situationen er med app'en Wi-Fi Analyzer på en smartphone. Der findes tilsvarende software som kan køre på en computer. Her kan du se hvilke kanaler, der er kamp om, og hvilke der er ledige. Din router kan stilles om til at bruge en anden kanal. Det er forskelligt hvordan det gøres. Kig i brugervejledningen eller bed din internetudbyder om at gøre det pr. fjernkontrol.

Ændrede min holdning: 
Velargumenteret: 

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.