Kort version: hjælp mig med at lave et godt dørgreb til børneværelser. Laserskæring eller 3D-print.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 17. oktober 2018 - 8:13 [12]

Kort version: hjælp mig med at lave et godt dørgreb til børneværelser. Laserskæring eller 3D-print.

Lang version: 80% af husets dørgreb har gennem 100 år modstået anslag fra børn og voksne. Men et par skal udskiftes.

Løsning 1: køb et af de, der passer. https://www.dba.dk/doergreb-doergreb-fra-kyner/id-108032978/ . Pah! Kedeligt og dyrt. Det har jeg allerede gjort for mange gange.

Løsning 2: 3D-print sjove dørgreb til børneværelser. https://www.thingiverse.com/thing:2533639 , https://www.thingiverse.com/thing:1894090 . Jeg har dog 3D-printede håndtag mistænkt for at gå i stykker efter få måneders brug ude i virkeligheden.

Løsning 3: køb et billigt L-dørgreb https://www.dba.dk/doergreb-millarco-rustfri-d/id-107463047/ og træk noget 3D-printet sjov udover.

Løsning 4: laserskær en masse mdf/birkefiner-plader ud til et forholdsvis afrundet 3D-håndtag. Det ser næsten sådan ud https://youtu.be/liZ1KSbTCvg?t=16

Jeg er mest i tvivl om hvilken teknik, der giver det mest robuste resultat.

Men vil jeg også gerne have bud på den kunstneriske del. Pt. er dørgrebenes form/motiv "girafhals, elefantsnabel, Minecraft, Fortnite" - måske du har set noget fedt ude i den digitale verden eller har en god idé?

https://www.dba.dk/doergreb-doergreb-fra-kyner/id-108032978/

Kommentarer

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Med de bedre materialer (fx nylon) vil jeg tro at 3D print kan blive robust nok, der er jo også billige plast dørgreb som holder rimeligt. Men et ikke-kedeligt look (fx naturalistiske temaer) vil nok kræve væsentligt efterarbejde med maling, hvilket rejser spørgsmålet om holdbarheden af den kunstneriske side.

Motiver kunne vel fiskes fra hvad børnene allerede måtte dyrke af interesseområder. Især løsning 3 kunne kombineres med at give dem vide rammer til selv at stå for udformningen, og skifte efter lyst.

Hvis jeg selv fik et anfald med at ville lave alternative dørhåndtag kunne jeg finde på at bygge dem af vandrør og fittings.


     Peter Lyberth
    s billede

Alder på børnene?

Steven Snedkers billede

8 og 12. Pige og dreng.

Steven Snedkers billede

Den kemiske løsning: jeg kunne trække tre gennemborede squishies på et L-håndtag. Indkapslet i en lim-hinde, der kan holde i 5-10 år uden at squishiernes giftighed slipper ud (jeg har et hemmeligt lager af formentlig giftige squishies, der trænger til at blive brugt til noget nyttigt)

dr.dk - LISTE Her er de 12 giftige squishies


     Peter Lyberth
    s billede

Hvad med et kranie som drejehåndtag


     Peter Lyberth
    s billede

?

Steven Snedkers billede

Squishies er skumlegetøj. Jeg har et lille lager af dem. "Squishies er så farlige, at de skal fjernes fra børneværelset. Det er dog vigtigt at tilføje, at vores analyser viser, at de afdamper klart mest, når produktet lige er pakket ud. Når de har stået i noget tid afgiver de mindre og mindre. Derfor er sandsynligheden for, at nogle børn har fået varige mén, meget lav, siger Magnus Løfstedt."

dr.dk - Ekspert: Squishies skal ud af børneværelset


     Peter Lyberth
    s billede

Jeg ved godt hvad det er,jeg skrev før jeg havde set dit indlæg om dem:)

Steven Snedkers billede

Man kunne bruge et L-håndgreb som kebabspyd og dermed få et sjov, blødt og farverigt håndtag. Men det er jo lidt giftigt. SQuishies har været store hvad seertallet til denne rædselsvideo minder om

youtube.com - SMIDER 2000 GIFTIGE SQUISHIES UD

Steven Snedkers billede

Drejehåndtag er en gode idé. Kranie, hagekors, pistol - eller noget lidt venligere. En miniudgave af et skibsrat måske

dba.dk - Find Skibsrat på DBA - køb og salg af nyt og brugt

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Mon en klar limhinde, der kunne blive grundigt squished ganske ofte (børnefingre kan næppe lade være), kan klare bare 5 år uden revner?

Djævelens advokat kunne i øvrigt også finde på at observere at skift til en rund dørknop, som ellers kunne give en del nærliggende sjove udformninger, såsom et kranie, kunne medføre ekstraomkostninger - da låsens fjeder her i landet typisk er kalibreret til den udveksling som 10 cm håndtag giver i stedet for at samme kraft skal håndteres på meget kortere distance.


     Peter Lyberth
    s billede

Tænkte han ville synes et kranie eller dæmonhoved ville være fedt:)

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.