Kunstneren kalder dette billede for "29 år til døden, 30 år til afdraget".

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 13. januar 2019 - 18:11 [44]

Kunstneren kalder dette billede for "29 år til døden, 30 år til afdraget".

Inspireret af mundheldet "Det feder først i morgen - og der er vi ikke hjemme!!"

https://www.nordea.dk/privat/produkter/boliglaan/rentetilpasningslaan-frihed30.html

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Frihed30 betyder "Betal Nordea tusindevis af kroner hver måned i 30 år for at bevare husets fulde gæld uændret i 30 år".


     Johnnie Hougaard Nielsen
    s billede

Det er da herligt med afdragsfrihed - når der ikke er noget at afdrage på...


     Lars Larsen
    s billede

Ja, hvis det kan betale sig at afdrage på gælden. Givet en vis friværdi i ejendommen og/eller en anden formue, så kunne det måske bedre betale sig at investere i egen virksomhed, aktier eller andet. Aktier giver på længere sigt 7-8% i afkast Per år. Det dækker nemt et bidrag, som er fradragsberettiget, mens aktiegevinster beskattes. Sund økonomisk fornuft i at se på både aktiver og passiver. En gældsfri ejendom har intet samtidig fald i gælden, hvis ejendommen falder i pris. Jeg ser det ikke som en ubetinget økonomisk fordel med gældfri bolig. Dog skal man have planlagt sin middag af mursten, så det kan lade sig gøre.


     Johnnie Hougaard Nielsen
    s billede

Investering og samtidig lån af pengene kan gøre meget ondt hvis (når) investeringen flopper. Det har fx været i bundsolide aktier som Nokia.

Steven Snedkers billede

Den skal jeg lige forstå Lars Larsen. Hvis en bolig købt til 4 mio bliver solgt til 2 mio gældfri får sælger 2 mio. Hvis en bolig købt til 4 mio bliver solgt til 2 mio med 3 mio gæld får sælger 2 mio. som han giver til kreditforeningen der forfølger ham for 1 mio til de har fået den. Så vidt jeg ved.

"En gældsfri ejendom har intet samtidig fald i gælden, hvis ejendommen falder i pris."?

Steven Snedkers billede

Jeg kunne låne penge til lav rente til TV4ever-udvikling/markedsføring eller Bofors/Carlsberg-aktier... Men det er jeg nok lidt for meget tøsedreng til. Skønt hvis det giver overskud. Skidt hvis det giver alvorlig gæld


     Johnnie Hougaard Nielsen
    s billede

Det er da ikke svært at slippe for at betale lånet ud i et insolvent hus. Pårørende skal blot ikke vedstå sig arv og gæld. Så gør bidragene da lidt gavn :-)


     Lars Larsen
    s billede

Steven Snedker det skal forstås sådan, at du har et hus til 4 mio. Falder huspriserne 1 mio kr, så er det nu 3 værd. Havde du dog gæld for 3 mio kr, så kunne det nu indfries billigere, hvis det var fastforrentet, da obligationsrenterne alt andet lige er steget, så den nye ejer måtte optage et højere forrentet lån. Det har jeg selv oplevet som bankmand, at det kan blive til ret mange penge. Kunder som indfriede billigere lån til kurs 90 og mindre. Har man dog optaget flekslån, så er det en anden sag.


     Lars Larsen
    s billede

Steven Snedker nu behøvede du ikke at købe enkelt-aktier, men i hele C20-indekset eller i andre af de mange investeringsforeninger som findes. Investering er mut fag-område og jeg gør det i stor stil privat og for mine piger. Men der kan være rigtig mange gode grunde til at investere i TV4Ever.


     Lars Larsen
    s billede

Johnnie Hougaard Nielsen korrekt, Johnnie. Jeg kender dog adskillige familier, som fik strøget prioritetsgæld fra medarbejderaktier i Glunz & Jensen, Harboes mv. Kender ingen som har måttet gå fra hus og hjem pga dårlige investeringer, men de skal da nok findes.

Steven Snedkers billede

Ah, rentestigning. Så forstår jeg. Jeg overser den slags (og i gældslejet omkring 1 mio er det ikke så mærkbart som ved 3 mio)

Steven Snedkers billede

tv4ever er økonomisk set ikke en god investering. intellektuelt har det været meget tilfredsstillende (det er en af verdens bedste fem videooptagere, mener jeg) men økonomisk ser det stadig sort ud.

fra premium-versionens arbejdspapir, afsnittet om indægtsmuligheder: "version 1, løbende konvertering

tv4ever free installeres, nagger og konverterer 2% af brugerne til 10 eur life time members.

i danmark har vi vundet ca. 500 nye brugere lineært pr. måned tre år i træk. 0.02*500 er 10 brugere. 10 brugere á 10 eur er 100 eur (750 kr,) pr. måned.

hvis tyskland går lige så godt (hrmpf!) giver det 20 gange så meget, 2000 eur, 15.000 kr. pr. måned.

hvis england går lige så godt (hrmpf!) giver det 20 gange så meget, 2000 eur, 15.000 kr. pr. måned.

hvis frankrig går lige så godt (hrmpf!) giver det 20 gange så meget, 2000 eur, 15.000 kr. pr. måned.

_ men der er intet der i tre år har tydet på at det går godt i udlandet. den uendeligt langsomme, lineære vækst i dk skyldes kun word-of-mouth (fx. i online-fora) og den evindelige Internetforbrugeren/se det på nettet-skriveri+some-indsats.

vi er, trods engelsk version, gået fra 0 til 100 brugere på tre år i uk. vi har ikke fået 10.000 nye brugere pr. måned fra uk"


     Lars Larsen
    s billede

Steven Snedker jeg benytter adblocker, men kiggede forgæves efter oplysninger i både app’en og på TV4Ever.net om betaling ?tv4ever.net - TV4ever

Steven Snedkers billede

Betaling er endnu ikke en mulighed, men burde komme inden påske. Premium-versionen kan en del flere ting end den gratis version. Mange af dem sikkert kun nyttige for 10-20% af brugerne.

Softwaresalg over hele verden med lokal momsafregning er en hovedpine af dimensioner.

Når vi har en butik uden for Google Webstore oppe at køre, begyder vi blidt at oplyse TV4ever Free-brugere om eksistensen af TV4ever Premium inde i app'en og på https://tv4ever.net


     Johnnie Hougaard Nielsen
    s billede

Steven Snedker - Ja, lineær vækst er jo godt nok ikke noget godt tegn, især da word-of-mouth netop gerne skulle føre til en eller anden eksponentiel kurve, om det så er med en lav eller høj eksponent.

Og der skal jo en helt anden skala til for at det kunne give indtægter af betydning at sætte reklamer på, hvilket jo ellers efterhånden er blevet den primære vej til at få app-indtægter.

Med i billedet hører så nok også at flere og flere netop har apps på dimser med Android eller iOS som den "selvfølgelige" måde når de skal noget "smart", således at desktop maskinen mere bliver noget der skal bruges til det støvede, og hvor der er "risiko" for at der kun er én sådan i husholdningen, til fælles brug.

Og når TV4ever ikke kan køre på nogen af de forskellige små bokse til at gøre et TV mere smart, ud over hvad der måtte være indbygget, bliver TV4ever til noget der er langt væk. DVR er jo noget hvor mange mere tænker på fx at sætte et USB medie i rumpen af TV eller boks.

Steven Snedkers billede

TV4ever er helt oppe blandt de bedste droskestyring-simulatorer og pick-up-støjtilsættere! Det er VHS! Genfødt!

På den ene side en solnedgangsforretning (teknologi og kultur bevæger sig begge væk fra at optage GB lokalt).

På den anden side brugte 16.533 brugere TV4ever i sidste uge. Ud af ca. 18.000 installationer (!). Folk der installerer TV4ever beholder det og bruger det meget. Vi sjusser os til at mætningspunktet i Danmark er 50.000 installationer. Og at borgerne i DE+UK+FR har ca. samme interesse i VHS Redux.

chrome.google.com - TV4ever

Steven Snedkers billede

Vi har også en Android-app og en always on dims. Det har vi dog ikke mandkræfter eller økonomi til at løfte nogen vegne pt.

tv4ever.net - TV4ever running on a Raspberry Pi 3

Steven Snedkers billede

derudover har vi et stort set uudnyttet/ukontaktet skandinavisk vpn-publikum. udenlands-skandinaver (og skandinaver på ferie) kan se hjemlandets kanaler vha. tv4evers pseudo-vpn. de aner det bare ikke.

internetforbrugeren.dk - se dansk tv i udlandet med tv4ever | Internetforbrugeren

Steven Snedkers billede

Download-manager-publikummet er også generelt set uudnyttet/ukontaktet. Meget få aner at de kan sidde på en hakkende 256 kbit-forbindelse i Indien og gemme 1080p video, der siden kan afspilles smukt og uden hak.

Steven Snedkers billede

Bangladesh-Benny (ikke hans rigtige navn) skrev også og takkede fordi han nu endelig kunne optage/se - ahem - voksenunderholdning fra sin skodforbindelse. Der må på verdensplan være et anseeligt publikum, der har skodforbindelser og interesserer sig for nøgne damer uden hak.

Steven Snedkers billede

Når vi er ude af Google Web Store kan vi også tilbyde Youtube-optagelse - noget folk gider betale for. Ikke mange. Men måske får det 0,3% af brugerne over betalingstærsklen.

Steven Snedkers billede

så ja, tv4ever er en droskestyring-simulatorer og timelønnen bliver aldrig andet end forfærdelig. men vi er ikke klar til at lægge softwaren i graven endnu. det er svært at forlade på mange punkter markedsledende software.

internetforbrugeren.dk - tv4ever vs. vhs | Internetforbrugeren


     Johnnie Hougaard Nielsen
    s billede

En Android-app til TV4ever havde jeg ikke hørt om før, og det lykkedes heller ikke at finde sådant i Play Store eller ved en hurtig Google søgning?

Og jo, hvis det kan promoveres som nyttigt værktøj til assistance ved massage af det femte lem, er der da bestemt et publikum dér. Men så kunne det måske være smart at segmentere dette som parallelt marked, da PR værdien kan være problematisk til andet publikum.

Jeg hører så ikke til de særligt aktive brugere af TV4ever, men det er nu mest fordi der ikke rigtig er noget jeg gider downloade.

Steven Snedkers billede

Android-app'en er ikke udgivet fordi der pt. ikke er noget videre at fjernstyre. Teknisk set kunne den også optage til en cloud-tjeneste i stedet for en Raspberry Pi 3 bag tv'et.

Vi kan vist ikke få den til at køre på en Synology NAS.

Cloud4ever er dertil en meget dyrere løsning end Pi4ever. Og Cloud4ever er nok i praksis ikke er så efterspurgt (og sikkert også dæmon- og advokat-hjemsøgt)

Steven Snedkers billede

Porn4ever - verdens sejeste pornoripper - skal nok have sin egen markedsføringskampagne og navn, ja. Men salg og marketing er noget vi ikke kan finde ud af og gemmer til senere. Suk.

https://lh3.googleusercontent.com/vnXJuHVNyKKdssHxv1IlUH7sqTeQG52edunNurfyN1zJ702QXFIawF5RxLROi2nNbjnryoV0ftE6_GBmgacMhALTbVVN7c18YD0I=s0

Steven Snedkers billede

En ordentlig direktør havde forlængst søsat 10 sites: TV4ever, Porn4ever, TubeYou4ever, Podcast4ever, ebook4ever, Adfree4ever, Scandi4ever...

Steven Snedkers billede

Nå ja. TV4ever optager videostrømme og får ikke altid fat i annoncestrømme. Derfor bruges TV4ever også af Paradise-Pia (ikke hendes rigtige navn) til at se slam-tv uden uvelkomne annonceafbrydelser.

Jeg ved ikke helt hvordan TV4ever klarer sig i konkurrencen med adblockere. Men "ikke dårligt" er min beskedent-researchede opfattelse.

Internetforbrugeren.dk - Viafree


     Johnnie Hougaard Nielsen
    s billede

Det der i princippet kunne være fidusen ved en Android app, ville ikke mest være at fjernstyre, men at den kunne køre på Android TV bokse (både ægte og Kina-efterligninger), incl. lagring af downloaded indhold. Selv om jeg ikke rigtig ved hvor mange af dem der står under folks TV, tror jeg at publikum her ville være betydeligt større end ved Raspberry Pi, som jo i den grad henvender sig til det smalle tech-nørd segment.

Men jo, det ville da kræve en del arbejde at få det at spille som en god og brugervenlig app, men hvis den kom til at findes, kunne den da være opdelt i brugerinterfacedel plus en lagring der ikke behøvede at ligge på samme enhed.

I princippet skulle der vel ikke være større forskel mellem at køre på en Raspberry eller en container på en NAS boks eller andet.

Men jeg vil jo ingenlunde påstå at disse strøtanker er vejen til succes.

Og ja, Cloud4ever kunne nemt blive til at "cloud" står for fast parkerede tordenskyer over jeres syndige hoveder :-)

Steven Snedkers billede

90% af mine TV4ever-optagelser foregår på den stationære. Stor skærm plus mus. Filerne havner på NAS'en.

8% foregår på en bærbar. Lille skærm og pegefelt. Filerne havner på NAS'en.

1% foregår på bærbar. Filerne havner på den bærbare.

1% foregår på mobil/Pi. Lille skærm og swiperi. Filerne haver på Pi'en.

Hvis jeg har et Android-tv eller en Android-tv-boks ser det ud til at jeg kan installere Chrome og måske også TV4ever.

Men jeg tror at det bliver noget af en mareridt både at betjene Chrome/TV4ever på Andoid-tv'et og få Chrome/TV4ever til at tilgå noget lagerplads (vel typisk noget SD-kort eller USB-nøgle, Adoptable Storage kalder de det for)

Men jeg kan godt se, at jeg ved for lidt om Android-tv (og især dets betjening) til at se om det er værd at kæmpe for.

Men der må klart være flere Andoid-tv'er i denne verden end Pi 3'er med 128 GB SD-kort i munden.

makeuseof.com - How to Install Google Chrome on Android TV

Steven Snedkers billede

Hmmm. Det ligner en ti år gammel WD TV. Fyffer hulens. Jeg må overse noget.

youtube.com - Android Oreo TV Demo Android 8.0 Demo New Android TV

Steven Snedkers billede

Det kan udbygges, men det ligner stadig nogte der er 10 år gammelt og ikke så velgenet til at surfe rundt i programoversigter og vælge optagelser med.

makeuseof.com - 15 Essential Android TV Apps You Need to Install


     Johnnie Hougaard Nielsen
    s billede

Chrome på Android TV ligger hårdt i kategorien "det kan da nørdes igennem, men...". Det er slet ikke sjovt bare at forsøge at køre mobil Chrome uden at have touch (det er der ikke) eller mus+tastatur (fx Bluetooth), hvad der nok kun er et mindre segment der finder på at proppe på Android TV, indbygget eller boks. Mobil udgaven af Chrome understøtter heller ikke extensions, såe..... Jeg har Chrome kørende på Android TV, men værdien begrænser sig reelt til reserve, eller hvis jeg ville vise noget på længere afstand end en normal desktop monitor.

Android TV er mest tænkt som noget der kan lave et "smart TV" ud af en dum skærm plus en lille boks, som måske kan være indbygget på flere mærker, altså som alternativ til at forskellige TV producenter laver grusomt forskellige (og hurtigt forældede) "smart" løsninger, hvor en kort levetid netop er en stor fordel, hvis det kan "inspirere" kunder til at de må have et nyt TV for at kunne det hele igen :-)

Tankegangen i standard bruger-interface er altså en leanback fjernbetjening med 4 pile, ok, back, home og lydstyrke. Analogt med den grundlæggende betjening af et TV menusystem. Der kan for særligt interesserede gøres lidt mere ved at koble tastatur og pegeapparat på, men så er det jo ikke længere leanback.

Der hvor det smarte kommer ind i billedet er sådan set når nogen udvikler apps, hvor fx en TV station kan præsentere sit udbud i leanback-format, med info, krydshenvisninger, arkiv og andet sjovt.

Lagerplads skulle ikke være svært, der er jo et normalt filsystem, og mulighed for netværksdrev begge veje. Adoptable storage kan normalt ikke anbefales, med mindre det er meningen at USB dimsen skal sidde der permanent, til det meste går det fint med eksternt storage som et "separat drev".

Hvis jeg forestiller mig en TV4ever som velsmurt Android app, kunne det være noget med at grave sig frem til hvad en TV station har af guf, via RSS, scraping, et API, eller hvad der nu kan lykkedes. Pr. program mulighed for at gemme eller bare se umiddelbart, hvis det ikke ligger ude i fremtiden. Selvfølgelig et arkiv, med passende behagelig adgang. Men hvis jeg forestiller mig at skrive sådan noget snask, kan jeg jo godt høre et det lyder som et ikke helt ringe stykke arbejde.

Det ville nok friste mig til at filosofere over om det kunne gøres nemmere ved at håbe på at TV stationerne allerede har lavet apps, som via enten rigtig Android sharing (som DR ikke har) eller cast kunne bringes til at give en arkiveringsdims et signal om hvad brugeren ønsker at gemme på. Sådanne funktioner ville snarere findes i en klassisk Android app, og næppe i en leanback udgave. Cast er vel efterhånden udbredt nok til at det i det mindste ved nutidigt tilgængeligt indhold kunne være interessant at have en cast receiver, som arkiverer i stedet for at vise. Måske også ud i fremtiden, hvis det ikke bliver for svært at efterligne den URL som en cast receiver trækker fra.

Mecool boksen kender jeg ikke specifikt, men det lyder som en af de typiske Kina-efterligninger, med risiko for at der er enkelte minuspunkter i forhold til ægte Android TV OS. Jeg har hørt om detaljer som at der kan mangle ting som visse DRM, Netflix eller andet, men dog med mulighed for at køre de fleste apps, måske med en anden launcher end standard.

Netop det med at kunne skifte launcher, på samme måde som ved Android i øvrigt, er noget som jeg har set nævnt som en mulighed for at skifte til et andet interface, der måske gør tingene mere fleksible og komplicerede. Og måske bedre efter personens smag.

Min Android TV boks er en Nvidia Shield TV, som blandt Android TV bokse både er topmodel og den dyreste, bl.a. fordi den også er tænkt som gaming konsol, ud over mediastreaming. Klart overkill for mig, men når jeg i øvrigt lever voldsomt billigt, går det jo nok med et par stumper digitalt legetøj. Leger forresten med også at bruge den som smarthome-server, når den nu alligevel står og keder sig.

Steven Snedkers billede

TV4evers optageinterface til TV-stationer som DR og [mumle mumle] er ret godt. Man kigger rundt i menuen, programmer man klikker på bliver sat til optagelse.

Det demonstreres i denne video, der på 10 måneder er blevet vist 106 gange

youtube.com - Optag fra DR Live med TV4ever

Steven Snedkers billede

TV4ever Android-app'en gør ca. det samme ovenpå DRs mobiludgave af tv-programmet.

Men desktop er langt at foretrække. Der kan man overskue meget mere end på den lille skærm.

Vi kan dog bruge mobilen som en art Bluetooth-mus til sin boks (der pt. er Pi3). Det er dog stadig ikke nær så robust/brugervenligt som desktop-bladringen med optageklik.

Steven Snedkers billede

Vi har et beta-projekt (1/3 brugbart) med kælenavnet Finder Scraper som - via rss+scraping af (meta)data - struktureret kan fortælle brugeren hvad der lige er kommet på. De kan så abonnere på en serie som fx. Babylon Berlin eller Herrens veje og så få præsenteret nye optagemuligheder som simpel afkrydsning, når de går ind på Finder Scraper-siden.

Men det er en forholdsvis bekostelig opgave målt i tid og virker ikke så eftertragtet. Så den ligger og simrer.


     Johnnie Hougaard Nielsen
    s billede

Som gammel desktop bruger er jeg da helt enig i at den lille skærm på en smartphone kan føles ganske snæver omkring overskuelighed - men ungdommen nu til dags :-)

Det er nu i sig selv ikke noget argument mod at se Android som en brugbar platform, da den jo også kan køre med større skærm, på tablet, Chrome OS, eller netop TV skærm. Og så har jeg endda ikke medregnet smalle finurligheder som når visse Android smartphones kan kobles til en normal-størrelse monitor, blæse mobilskærm op på TV, eller at køre Android emulering på et desktop operativsystem - hvilket da er en vej til at lappe på på disses alvorlige app-mangel. Masser af ting skrives hverken til disse oldsager, eller blot til en klassisk browser.

Ikke at jeg er ude på at give minus-point til aktuel TV4ever implementering, mere at lege djævelens advokat omkring brugeligheden af Android som jo er verdens langt mest udbredte brugerrettede operativsystem. Men det er jo så også en væsensforskellig måde at lave mange ting på. Kommer dog til at tænke på PWA (progressive web apps), som er dukket op som en måde at køre app-lignende med en "usynlig" browser. Disse kan køre (måske lidt afhængig af yderligheder omkring kompatibilitet) på både Android, Windows, Mac, iOS, og hvor der nu ellers findes en browser, der understøtter standarden.

Steven Snedkers billede

Jeg ved godt at det efterhånden kun er Gandalf-lignende væsener, der sidder foran vidunderlige 8,3 mio pixels smurt ud over 1*0,4 meter IPS-skærm.

duckduckgo.com - PC Master Race at DuckDuckGo

Steven Snedkers billede

jeg ved godt at mange kun har mobil og måske tablet. i værste fald 4 pile og en ok-knap.

dem vil jeg også gerne servicere.

jeg swiper og mobilmumler selv i tv-stuen for at få ting op på skærmen vha. localcast, dr, tv2, netflix, viaplay.

internetforbrugeren.dk - bedste, billige tv-stue | Internetforbrugeren

Steven Snedkers billede

Men vi laver ikke mere på Android/Pi3-versionen før Desktop-versionen (der har ok brugerflade og ok lagerplads for de fleste) har vist sin evne til at trække os lidt op ad det økonomiske hul.

Steven Snedkers billede

Med det sagt vil jeg elske at få tilsendt eksempler på fede brugerflader på alle mulige platforme. Vi kan lige så godt lave det godt i første omgang.


     Johnnie Hougaard Nielsen
    s billede

Kom til at tænke på en detalje. Når jeg ifm Android TV skrev "mulighed for netværksdrev begge veje" var det måske lidt overforenklet. Som ved så meget andet skal der en app til, og hos mig kommer Samba via det at Plex Media Server er standard-installeret på Nvidia Shield TV, dog uden at Plex Pass er med i købet. Det kan jo besværliggøre livet for en app, hvis den skal have afhængigheder, eller selv medbringe en eller anden Samba client og/eller server.

Steven Snedkers billede

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.