Madanmelderne om dyr vin og billige tricks

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 31. august 2024 - 12:27 [0]

Denne anmeldelse trækker, via en kommentar i Berlingske, flere kommentarer med sig:

Prøvede præcist dette [...] Så da vi fik regningen var der næsten for 1k bare i 2 champagne glas. Det var på Mielcke og Hurtigkarl btw.

Efter hovedretten spørger de om man vil have en dessert der passer til vinen man har tilbage og som står godt til hovedretten man lige har spist. Desserterne på menukortet ligger på 100-200kr, men desserten de kommer med, hvis man siger ja, står ikke på kortet og koster gerne det dobbelte.

Jeg tror High end restauranterne mere og mere bliver for den rige elite, hvor et glas middelmådig rødvin, som har en indkøbspris under 100,- Dkr flasken bliver solgt til 349,- dkr glasset og de rige gæster er for velhavende til at gide undre sig over den groteske overpris.

Jeg kender branchen rigtigt godt indefra. Min erfaring er, at jo flere tatoveringer og jo farligere en kok ser ud, desto mere er han blevet mobbet i skolen som barn og desto mere finder han sig i typer som Baumann og mange andre chef kokke.

Vi var ude for fuldstændigt det samme på Koan. Ret aggresiv præsentation af 3 mulige champagner (uden at nævne nogle priser). Snacks serveres før vinmenu, så man er presset til at vælge champagnen eller en dyr hvid by the glass. Og så trumfer Koan ved tage menuprisen i depositum plus 3,5% i betalingsgebyr. Maden var god, men vi kommer der aldrig igen.Desværre langt fra den eneste michelin restaurant der laver det nummer. Og det pisser mig vild af. Bruger over 100k på restauranter om året, men fravælger efterhånden konsekvent dem der laver små-fiduser.

Dét vi derimod oplevede på Koan var, at det blev "solgt" som noget obligatorisk, der lå ud over vinmenuen. Så selvom du valgte vinmenuen, så kom de to første retter (ikke én, men to) uden vin til, hvis ikke du tilvalgte deres champagne. Det er nogen svineri.

En heads up kunne være rart. Det heads up får man trods alt på Kong Hans feks.

Alt imens vi i McD legelokalet blev tilbudt en kop kaffe, helt uopfordret, af en smilende ungarbejder. Jeg spurgte ham om det kostede noget, hvortil han svarede at det var ganske gratis. Ja tak.Spørg altid til pris. Det er ikke uhøfligt. Det er ikke nærighed. Det er sund fornuft.

Til sammenligning, så har jeg lige købt 5 pizzaer, men da jeg lige skulle vente “di minutte”, fik jeg en stor fadøl - uden beregning. Havde pizzariaet ikke ligget ~80km hjemmefra var jeg da helt sikkert kommet igen. (Pizzaerne var fine.)

Jeg spiste på 2 forskellige Michelin restauranter i August. En i Seoul og en i Busan. På den første kostede det 250 kroner for 2 personer og på den anden 100 for 1, og det er endda i et af de allerdyreste lande i Asien for restauranter. Sidste år i Kuala Lumpur var vi på en Mich-2 lille hole-in-the-wall restaurant hvor deres krabbe-dumplings kostede 25 kroner per person. Noget af det bedste jeg har spist,,, Der var godt nok 30 minutters ventetid men i forhold til at betale vanvittige 4-5000 dkr i KBH,,, ja,, meget let beslutning.

 

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.