MeWe, første indtryk: Lortebiks.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 25. oktober 2018 - 19:48 [25]

MeWe, første indtryk: Lortebiks.

Mit første opslag

* kan ikke linkes til

* kan ikke ses af søgemaskiner

* kan ikke ses af folk, der ikke er medlemmer.

MeWe er, på de punkter, vist værre end både Facebook og Google+

Så vidt jeg kan se, kan jeg beholde min G+-familie. Hvis vi lover at isolere os 100% fra omverden.

https://mewe.com/profile/5bc8a3b0a5f4e5150fbfead2

Kommentarer


     Lars Larsen
    s billede

Hej Steven. Jeg oplever det samme, men hvilke alternativer findes så ? Kiggede på pluspora, men det spillede ikke.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Isolationismen (også internt) var også for mig en hovedgrund til ikke at have interesse for MeWe, eller for den sags skyld andre lukkede fora med ambitioner om at aftage flygtninge fra Facebook eller nu også Google+.

Hvis ambitionen er offentlig åbenhed, med publicistiske undertoner, ser jeg ikke andre reelle muligheder end enten selv at køre en hjemmeside, eller bruge en blogplatform som fx Blogger, Wordpress eller Medium, evt. kombineret med links fra sludre-platforme.

Der er mange steder som indadvendte interessegrupper kan indrette sig, men hvis min ambition var at være social uden "lukket" tilknytning bliver det svært at komme udenom Facebook og Twitter, men sådan har jeg det så ikke.


     Lars Larsen
    s billede

Johnnie Hougaard Nielsen jeg er heller ikke til FB/T.

Steven Snedkers billede

hvis jeg føler mig klog efter at have læst en artikel, vil jeg gerne give det videre. jeg diskuterer det også gerne.

jeg synes, at det jeg skriver, bør kunne findes af søgemaskiner (og disses brugere).

her har g+ været en af de mindre dårlige publiceringsplatforme/some.

facebook er mere lukket, dummere, mere flygtig og usympatisk.

twitter er næsten lige så åben. men meget flygtig. det er virkelig svært at genfinde gamle indlæg og knytte dem sammen med nye.

mewe byder også pt. på et meget lukket, flygtigt og søgemaskinefjendsk design.

jeg kan lave det bedre selv.

langt bedre publiceringsmuligheder. flere links, alt udfoldet, alt permanent, alt søgemaskine- og omverdensvenligt, ingen censur, ingen overvågning.

men hvem gad at følge mig derhen? formentlig ingen. det er for svært at abonnere (rss er død, e-mail er uegnet) og det er nærmest ringere for andre at spille andenviolin i kommentarsporet på Internetforbrugeren end det er at skrive flygtigt og lukket - men på lige fod - ovre på fx. mewe.

vertikal.dk - sådan forlod jeg facebook og fik 10 gange så mange læsere

Steven Snedkers billede

Jeg kunne let lave en egen indavlet ø á la Punditokraterne. Men jeg spår det ikke den store succes. Folk vil (og bør sikkert også) føle, at de arbejder gratis på andres jord og hele tiden skal være på god fod med herren over øen.

punditokraterne.dk - Skribenter

Steven Snedkers billede

Jeg har ikke været på Tumblr i mange år, men husker deres publiceringssystem som godt https://www.google.dk/search?num=20&q=skatteskandale%20site:tumblr.com

Steven Snedkers billede

Velsagtens også gamle Blogger (indtil den bliver lukket) https://www.google.dk/search?num=20&q=skatteskandale%20site:blogger.com


     Lars Larsen
    s billede

Johnnie Hougaard Nielsen jeg har en WP-blog og det kan blive løsningen. Blot skal man åbne for kommentarer og for at hindre spam, så skal man gøre noget evt købe Askhmet (eller sådan i den stil). Desværre får man nok kun kommentarer fra de kendte og ikke fra de kendtes bekendte.

Jeg er selv ivrig bruger af RSS-feed, så det afskrækker ikke.

Steven Snedkers billede

Twitter er fint som RSS-feed og artikel-anbefalingscentral. Men elendigt til diskussion eller længere ting. Meget flygtigt. Beholder det nok et år eller to endnu. Selvom jeg ikke har tid til det og mine indlæg bliver set meget meget lidt (alle abonnerer på alt for mange kilder)

twitter.com - Steveɳ ☼ Sɳedker (@stevensnedker) | Twitter

Steven Snedkers billede

Reddit er linkforskrækket. De straffer folk, der diskuterer lidt, men kaster mange links afsted. Sikkert også flygtigt. Forekommer mig dertil gennemsnitligt lige så dumt som Facebook

reddit.com - Denmark • r/Denmark

Steven Snedkers billede

Kialo lover bedre diskussionsmuligheder. Men er ikke et let wikiagtigt sted hvor man bare kan dumpe en strøm af links til ligesindede og - med tiden - knytte det sammen til en vidensresurse. Kialo er, svjks, ikke så kvikt/nyttigt, som de og man kunne ønske

kialo.com - What should the EU do about daylight savings?

Steven Snedkers billede

mine planer:

1. skrive det her indlæg+kommentarer til en nyttig artikel på Internetforbrugeren.dk, når jeg får tid.

2. migrere hele min/vores g+-indsats (alle mine indlæg, alle kommentarer til dem) til Internetforbrugeren.dk/stevensnedkergplusarchive inden g+ lukker

3. holde mig fra mewe til de er åbne

4. holde øjne og ører åbne og lytte til kloge menneskers iagttagelser på området.

Steven Snedkers billede

jeg kan med drupal kommentere på og lave previews af links en del hurtigere og bedre end jeg kan på wordpress. min drupal-fu er noget stærkere end min wordpress-fu, så skulle jeg i sidste ende lave en (ensom/indavls)ø ville jeg bruge drupal. der kan jeg nogenlunde hurtigt tromme magtfulde værktøjer op ad jorden.

Internetforbrugerens kultursider ser virkelig godt ud i forhold til hvor kort tid, det tager at skrive dem.

internetforbrugeren.dk - se det på nettet


     Peter Mørk Andreasen
    s billede

MeWe har lovet en opdatering først i november, der tilføjer muligheden for at lave public posts


     Lars Larsen
    s billede

Steven Snedker hvorfor mener du, at RSS er død ? Jeg er stor-forbruger af RSS og kontakter gladeligt en hjemmeside jeg synes om, hvis de ikke har RSS og det tages der positivt imod.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Jeg ser enhver platform med eksistensgrundlag "privacy" som ubrugelig. Jeg kan godt styre ikke at dumme mig i halvoffentligt forum, og mener netop at mine udtrykte meninger gerne må observeres af enhver som måtte have tilstrækkelig interesse for emnet, også i fremtiden. Jeg har forståelse for dem som i stedet ser det flygtige/lukkede som en fordel, men jeg kunne heller ikke finde på at gå til banko, værtshus o.s.v.

Desværre er linkvenlige (ind og ud) offentligt synlige platforme så populære blandt spammere, bots og tåber at jeg kan spejle min egen tøven ved at "turde" stille en sådan platform til rådighed i hvordan platforme i stedet lukker sig.

Når tærsklen bliver lav flyder skidtet ind. Når tærsklen bliver høj bliver det som at råbe i skoven, måske hørt af enkelte vandrere.

Der blev skældt ud på de gamle mediers rolle som gatekeepers. Når det går ad H til uden gatekeepers, blegner idealismen om den demokratiske opblomstring i mangfoldigheden af sæbekasser.

Selv om jeg ikke er filosofisk glad for platforme med hvad nogle, med et forkert ord, kalder for censur, er mit behov for at udtrykke mig i brystvorter og had så lille at jeg ser gjaldende invitationer "ytringsfrihed over alt" som newspeak for "her er hatespeak velkomment".

Steven Snedkers billede

Lars Larsen Jeg har det sidste årti siddet og set på besøg på (mellem)store sites efter kilde. RSS var altid kun en nørd-ting og da Google nedlagde Reader, faldt RSS-trafikken til nærmest nul. Jeg har RSS på omtrent alt jeg laver (fx. https://Internetforbrugeren.dk/se.xml ). Men jeg tror ikke at et site kan opnå abonnementer i SoMe-klassen vha. RSS.

Lige nu (især efter Facebooks sidste nedprioritering af medier/alt eksternt) er nyhedsbreve nærmest igen den bedste trafikskaber.

vertikal.dk - Gammeldags elektroniske nyhedsbreve er mere effektive end Facebook og Twitter

Steven Snedkers billede

Jeg driver en smugbiograf hvor medlemmerne får besked om alt nyt (de lyster) vha. e-mail. Meget kraftfuldt. Ikke så elegant som RSS. Men det er virkelig få, der har en RSS-læser nu om dage.

drupal.org - Subscriptions


     Peter Mørk Andreasen
    s billede

Mark Weinstein uddyber MeWe's planer om public posts i en AMA på reddit

Will public posts on MeWe be indexable and searchable by outside search engines such as Google?

If so, will the results from a search be able to directly link to individual posts? Or will non-MeWe members have to sign up to see them?

[–]MeWeOfficial[S]

We're working on this - in V1 in late 2018 they will not be, we want to make sure we get the open post model perfect for our members and their followers/profiles. In V2 which we expect early in 2019, we expect them to be indexable and searchable and visible. Most importantly we are committed to protecting our members and their data, so we are carefully exploring how best to do this.

reddit.com - r/IAmA - I’m Mark Weinstein, founder/CEO of MeWe, the disruptive Facebook challenger with no ads, no spyware, no targeting, no political bias, no newsfeed manipulation, and NO BS. AMA!


     Peter O. Olesen
    s billede

Peter Mørk Andreasen Det er jeg også bange for bliver nødvendigt. Ellers tror jeg heller ikke jeg bliver....


     Peter O. Olesen
    s billede

Maby Reddit is the solution :-)


     Peter Mørk Andreasen
    s billede

If Reddit is the solution, can I please have my problem back?? :-)

Men egentligt synes jeg at det er positivt at MeWe tager brugerfeedback seriøst og arbejder på at lave de features der efterspørges.

Steven Snedkers billede

Havde held med Wordpress - men føler ikke helt at det er held nok

Internetforbrugeren.dk - Google+ Exodus


     Peter Mørk Andreasen
    s billede

Rygtet vil vide at der arbejdes på at public g+ posts skal kunne importeres direkte til MeWe

techaeris.com - The MeWe social network made a tool to import your Google+ data to their platform

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.