"Når prisen stiger på smør og taxiture, kalder vi det for inflation.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 27. februar 2019 - 16:33 [4]

"Når prisen stiger på smør og taxiture, kalder vi det for inflation. Det er skidt, fordi det udhuler købekraften. Men når prisen stiger på parcelhuse og lejligheder, omtales det som prisfest, og bankøkonomer jubler i de landsdækkende medier.

Dette er et af de største paradokser i moderne kapitalisme; hvornår blev vi enige om, at stigende boligpriser, der over de seneste tre årtier er vokset langt hurtigere end lønnen, er godt? Boligprishop er prisinflation, og gavner ret beset kun dem, der ejer boliger i forvejen."

https://finans.dk/debat/ECE11214461/derfor-har-du-ikke-raad-til-et-hus-eller-lejlighed/?ctxref=ext

Kommentarer

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Med et stort flertal (faktor 1.35) boende i ejerboliger, er det vel blot demokratisk fokusere på disses synsvinkel :-) Og mange af de resterende kan være ganske ligeglade på grund af deres økonomiske rammer.

Og selvfølgelig jubler bankøkonomer over udvidelse af deres forretningsområde, deres indtjeningspotentiale.


     Lars Larsen
    s billede

Folk forbruger flere penge, når de føler sig rigere. En lejer har ligesom kun sin indkomst. Selvfølgelig kommer der en regning, når boligpriserne falder og eventuelle lån skal afdrages.

Steven Snedkers billede

Ordentlige journalister (næsten alle med dyre ejerlejlgheder i storbyen) burde bestemt ikke lade de bankansates jubel stå alene. De burde tænke "opportunity cost" og spørge sig selv og andre om hvad pengene egentlig kunne være brugt til, hvis de var investeret i produktion(sfantasier) i stedet for mursten(sfantasier).

information.dk - København er blevet en boble – og det er et problem for os alle sammen | Information


     Lars Larsen
    s billede

Det vil give en vildsom asymmetri i skattesystemet, hvis rentefradraget blev fjernet. Almindelige forbrugslån og billån vil give rentefradrag, men ikke langt det største aktiv i livet nemlig boligen. Det vil presse boligejernes økonomi kraftigt og dermed deres forbrugsmuligheder, men også sænke værdien på huset, hvilket kan gøre nogen insolvente og dermed stavnsbundne til deres hus og da man ikke har samme system i DK som i USA med blot at aflevere nøglerne, så har vi miséren. Folk hænger på gælden.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.