Sådan renser du dine RSS-feeds for skrammel

Jans billede
Af Jan den 12. december 2020 - 20:21 [0]

Én radioavis-podcast om dagen i stedet for 24? Ja, tak.

<Dong!> <Dong!> <Dong!>«

"Her er Radioavisen. Klokken er 12."

Kan du huske middagsradioavisen? Hvis du er født i monopol-dagene er svaret nok “ja”.

Hver dag kl. 12 bimlede de københavnske rådhusklokker over hele landet, og det betød at nu skulle alle børn være stille det næste kvarters tid, mens de voksne fik en opdatering på verdenssituationen.

Middagsradiavisen bliver stadig sendt. Og nu hvor du selv er blevet en af de voksne, vil du gerne have det samme ritual. Men du er også blevet et moderne menneske med kontorjob og internet-forbindelse og podcast-lytning og Zoom-møder fra hjemmefronten.

Så du abonnerer på Radioavisen som podcast ... men ak, DR sender jo en radioavis hver time, hele døgnet rundt. Middags-udsendelsen drukner i mængden, og du opgiver fortvivlet ævred. Hvis bare der var noget man kunne gøre...

Is it a bird? Is it a plane?«

Podcasts bliver distribueret ved hjælp af RSS. Så hvis du kan manipulere med RSS’en, kan du fjerne alt andet end middags-udsendelsen. Og derfor skal vi et smut til Amerika.

Ovre i Wisconsin sidder Ryan Gittins, og han har bygget siftrss - en gratis RSS filtrerings-motor som hverken kræver at du opretter en konto eller afleverer din mailadresse. Ryan er dog modtagelig for en kop kaffe som tak for hjælpen.

Find tilbage til kilden«

DR tilbyder at du kan abonnere på alle deres udsendelses-rækker som podcasts (og tak for det). Klik dig ind på dr.dk/radio/p4/radioavisen. Højre-klik på RSS og vælg Kopier linkadresse.

Hvordan skal der filtreres?«

Afsted til siftrss.com. Indsæt linket fra DR, vælg include, title, contains:, og skriv “kl. 12:00” (komplet med punktum, mellemrum og kolon).

Og så trykker du på “Feed me”. Og får et resultat á la det her:

Success! Your filtered feed is at https://siftrss.com/f/abcd123EFGH
Vupti!

Den URL abonnerer du så på, der hvor du lytter dine podcasts. Og vupti, så slipper du for at hente 23 podcasts for meget hver dag.

Fra intensiverende uoverskuelighed til ro og overblik
Ændrede min holdning: 
Velargumenteret: 

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.