Til en afveksling virker Betteridges lov ikke.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 15. juni 2017 - 6:50 [5]

Til en afveksling virker Betteridges lov ikke. For jo, det ser ud som om at afrikanske spillere oftere får hjerteslag på fodboldbanen. Og at der er forskel på om man stammer fra Vest- eller Østafrika.

http://www.bbc.com/news/world-africa-40260280

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Og så er det mere sikkert at diskutere hjerteklapper end frontallapper

quillette.com - No Voice at VOX: Sense and Nonsense about Discussing IQ and Race - Quillette

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Det er noget misvisende når der igen og igen ses på afrikanere (syd for Sahara) som én gruppe. Som menneskehedens oprindelsesområde har folk med nylige rødder derfra en større genetisk variation end i resten af verden. Der kan nemt være større forskel på to stammer end på fx danskere og kinesere.

Og der kommer jo mere og mere fokus på at menneskers genetiske bagage er forskellig nok til at der kan være forskelle ud over den ydre fremtræden. Fx kan det siges at den del af intelligens som har en genetisk basis (det kan ikke være 0%), kunne forventes at medføre højere IQ hos nogle "melanin-rige", og lavere for andre, sammenlignet med "melanin-fattige" fra andre dele af verden.

Ja, selv med samme genetiske "pakke" kan hormoner tilsyneladende gøre en forskel. Sammenlignet med kvinder er der flere mænd som er idioter (i gammel psykiatrisk betydning), og tilsvarende flere i det andet ekstrem. En sjov konsekvens af dette er at hvis vi kikker på gennemsnitlig IQ for mennesker, som mentalt er velfungerende på normale moderne vilkår, må kvinder ligge en smule højere end mænd....

Steven Snedkers billede

Min favoritgruppe (ud over kvinder, naturligvis) er marsboere:

"The Hungarian scientists were seemingly superhuman in intellect, spoke an incomprehensible native language, and came from a small obscure country. This led to them being christened Martians, a name which they adopted after finding it humorous."

en.wikipedia.org - The Martians (scientists) - Wikipedia

Steven Snedkers billede

Intelligens kan vist nedarves i et markant omfang. Måske også voldslyst

kit.se - KIT

Steven Snedkers billede

DR havde vist noget om emnet

dr.dk - Vold på hjernen | TV | DR

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.