Vi har jo lige diskuteret hvem man kan nægte at sælge bryllupskage til.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 6. juli 2018 - 13:01 [7]

Vi har jo lige diskuteret hvem man kan nægte at sælge bryllupskage til. Kan man også nægte at sælge ferierejser til 99% af jordens etniciteter?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156455159199709&set=a.10150312765509709.361260.754374708&type=3&theater

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Det, der blev bryllupskagediskussionen

plus.google.com - Udmærket link til udmærket artikel.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

"Ikke-syrere" er ikke nogen gruppe som er omfattet af love mod diskrimination.

Måske er det "bare" fordi folk med syrisk pas kommer ind uden videre, således at andre rejsende ikke skal forårsage lange forsinkelser for hvad der kan antages at være hovedgruppen.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

En mulig detalje dernede er om de har regler der fordrer at transportøren (bus selskabet) kontrollerer papirer før rejsen startes, i stil med hvad vi har set af transportøransvar ved færgeruter mellem Danmark og andre lade. I så fald kan det tænkes at transportør ikke er påklædt til "stor udgave" af sådan kontrol, men mangler kvalifikationer eller tilladelser.


          Malthe Høj-Sunesen
        s billede

I øvrigt læser jeg alene at det er busforbindelserne, som kun gælder for syrere, der er kommet til Europa.

Men det er da snart også det eneste konkrete i den annonce. Hvad er "gode priser" og "perfekte afgangstider"?

Steven Snedkers billede

Annoncen lover at man kan flyve (fra Beirut) til Kamishili (i det nordøstlige hjørne af Syrien). Fly-tilbudet er så måske åbent for alle. Jeg ville nu tro, at jeg med mit danske pas var velkommen i alle lande mellem Beirut og Kamishili uanset om turen foregik med bus eller fly.

map.what3words.com - 3 word address: ///unveils.challenge.shame

Steven Snedkers billede

Lidt flere detaljer (dog ingen om visum-krav til busture). Asylansøgere kan ikke tage på ferie (uden at miste chancen for velfærdsstaten Danmark). Men deres familiesammenførte familie kan godt.

jv.dk - Syrere rejser hjem på sommerferie via ny rute fra Billund

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Annoncen lover ikke noget om at kunne flyve til Kamishili eller de andre nævnte mellemøstlige destinationer, nævner blot at der er en mulig videreforbindelse, hvis det kunne være af interesse. Det må være den rejsendes eget ansvar at have styr på om papirerne er i orden til enhver endelig destination. Alternativt være klar til at omlægge planerne.

Selv om folk med dansk pas måske ikke på forhånd afvises, kunne det meget vel tænkes at der sker ekstra grundige (langvarige) sikkerhedscheck, som blot ikke kan være del af en bustur.

Mellemøsten er et kompliceret område at have med at gøre, så der kan være besværligheder hvor det er op til den rejsende at overbevise kontrollanter om det gavnlige ved at godkende. Dermed intet sagt om karakteren af de mest effektive metoder :-)

Det må kræve lokal viden at kunne gennemskue den praktiske årsag til at de specifikt nævner at ikke-syrere ikke kan tage bussen til Syrien, men det ville overraske mig om det begrundes i simpel surhed mod andre nationaliteter.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.