Folk og fæ

Folk og fæ (stream/optag) (8,4 IMDB). "Hjemstavnsfilm" skriver Wikipedia, "er en filmgenre, der beskriver en forgangen verden, hvor venskab, kærlighed, familie og livet i landsbyfællesskabet er centrale værdier. Handlingen [...] er enkel og ligetil. Som genre kendetegnes Heimatfilm ved uberørte landskaber, såsom græsgange, dale og bjergskråninger. I forgrunden står traditioner, folkedragter og folkemusik [...] Også de sociale følger af anden verdenskrig – splittede familier samt tab af autoritet og værdier – blev bearbejdet med idylliske modbilleder. Centralt i Heimatfilm står autoritetspersoner som lægen, skovrideren eller præsten. Der er ingen tvivl om hvem der er de gode eller de onde og handlingen er forudseelig."

Ligesom at se Friends. Aktørerne, slænget, bor bare i Englands frodige, rullende bakker i 1930'erne i stedet for i et par lejligheder i New York i 1990'erne.

Der er romancer i alle tre generationer og masser af intriger og optrin uden videre betydning. Søde dyr. Søde dyr, der hjælpes. Det er den rene svir.

Folk er dertil kønne, velklædte og retskafne. De er ikke bange for at se hinanden i øjnene.

Intet under at Folk og fæ får 8.4 og masser af roser på IMDB.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.