Konspirationsfolket har ordet

Konspirationsfolket har ordet (stream/optag). Først postulerende, måske endda vrede. Så undvigende og med en utrolig lyst til at springe over til nye diskussioner. Konspirationsfolk er svære at tale med.

Men hvad nu, hvis de fik chancen for at lave deres eget program? Signe Molde hjælper fire "frihedskæmpere"/"sølvpapirshatte" med at lave et næsten professionelt journalistisk arbejde om et emne, de brænder for.

Men til sidst skal Detektor faktatjekke programmet... (knap nok spøjler: konspirationsfolk er dovne, dårlige og uvederhæftige journalister)

Kommentarer

Suzie Qs billede

Fik TV4evered afsnit 3 og 4 og set det offline i går. Tæt på at være rigtig godt, langt bedre end diverse radio og tv debatprogrammer. Kildekritik dialogen mellem Detektor redaktionen og konspirationsfolket ville jeg gerne se udfoldet fremfor et Detektor studie-interview der straks gik op i en spids af en eller anden grund.

Molde til kaffe hos Forfatningspartiet blev kun til hold-da-op-mener-du-det reaktioner, forståeligt nok, men uden at spørge bare lidt mere konkret til deres overbevisninger og vejene dertil.

Steven Snedkers billede

Jeg spolede mig gennem de første tre afsnit. Som en der er vant til at få konspirationsteorier leveret af intelligente (men uredelige) professorer, var det ret hårdt at se teorierne leveret af så svage og vævende tænkere.

For mig var højdepunktet de simple spørgsmål i Detektor-konfrontationen. "Hvorfor citerer I kun første del af pressemeddelelsen?" (døøh), "Eksisterer dette citat i virkeligheden?" (døøh). Jeg sad og råbte lidt med. Deres nyhedsindslag og forsvaret af det var groft intelligensfornærmende.

Og jo, til kaffe og slik-møde hos Forfatningspartiet, var også et højdepunkt. Partistifterne ved sikkert selv godt, at det aldrig bliver til noget. Men på den anden side kan de aldrig afvise noget, nogensinde.

Jules Evans har skrevet nogle fortrinlige historier om hvordan konspirationer trives helt fantastisk hos healer/yoga/clairvoyant/astrologi/alternativ-segmentet.

Suzie Q2s billede

Forfatningspartiets hyggelige kaffebord er i Bizarroland få klik derfra med den slags her https://forfatningspartiet.dk/produkt/awaken-weekend/

Ved ikke hvor stor en public service opgave det er, jeg kigger med på det meste om modbevægelser og ideologister og er nysgerrig på hvordan deres engagement og indignation samler alt muligt forskelligt op og blander det frit sammen. SVT havde en fremragende serie om vaccine (til børn) skeptikere hvor bl.a. et forældrepars usikkerhed blev taget alvorligt og mødt med så grundig info som muligt.

Tak for Evans, ser på det en dag, og tak for web dimsen der optager næsten alt, jeg spoler også i det meste efter at have taget den i brug.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.