Weekendens film på DR, uge 49-2022

Suite Francaise DR2 Live 9.12.2022 20.00 (stream/optag) (7,0 IMDB). Nydelig krigsromance med pæne Matthias Schoenaerts (løjtnant von Falk) og smukke Michelle Williams (Mademoiselle Angellier). Kan give mindelser om Danielle Steels Jewels, men klarer sig endnu bedre i konkurrencen. Måske fordi forfatterinden døde så tragisk i Auschwitz.

Joy DR1 Live 9.12.2022 22.20 (stream/optag) (6,6 IMDB). Kaotiske mennesker forsøger at stable en forretning på benene og nære successen. Det er letteret tænkt end gjort.

Before I Go to Sleep DR1 Live 10.12.2022 00.15 (stream/optag) (6,3 IMDB). En forglemmelig thriller med nydelige hovedpersoner (Colin Firth, Nicole Kidman, Mark Strong).

Cliffhanger DR2 Live 10.12.2022 17.35 (stream/optag) (6,5 IMDB). Umådelig dum film om den kloge bjergbestiger (Sylvester Stallone) der tages til fange af skurke i Colorado (Dolomitterne). "Hvad blev der egentlig af Craig Fairbrass?", kan du spørge. Jo, han ser stadig grov ud og laver stadig film, der ikke er for små børn.

Som i himlen DR2 Live 10.12.2022 19.55 (stream/optag) (7,5 IMDB). En Hollywood-kærlighedsfilm med midaldrende mand i lederstilling og blå skjorte og en yngre, sexet kvinde. Den godmodige film blev set af hver fjerde svensker og burde have været instruktør Pollaks vej til højere indtægter og mere respekt i Hollywood. Men sådan gik det ikke. Han lavede ikke en eneste film de næste ti år og opfølgeren "Så også på jorden" blev et flop på alle fronter.

Filmperler: Call Me by Your Name DR2 Live 12.12.2022 19.50 (stream/optag) (7,9 IMDB). Smægtende (Merchant) Ivory-drama om en ung mands sommerforelskelse. Et drømmebillede for midaldrende, nordeuropæisk middelklasse: Norditalien. Perfekt vejr og mad. Kæmpe villa med tjenestefolk. Foregår i 80'erne. Blandt lærde jøder (virker næsten for Oscar-leflende, men er det vist ikke). Den er et langt, varmt kram af en film fra det solbeskinnede paradis af lediggang, rigdom og nysgerrig, alvorlig lyst. Endnu bedre: den gør intet for at skrue op for dramaet i optrinene. Der er ingen vold overhovedet. Ikke engang råbescener. Og fordi den er så godt skrevet, instrueret og spillet, bliver det alligevel ikke tandløst. Filmen drypper af sex og fik derfor en aldersgrænse på 11 år i Danmark og 21 år i Singapore. Lige midt imellem er nok meget passende. 89-årige James Ivory fik en velfortjent Oscar og Bafta for manuskriptet til den mesterlige film.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.