Afgift på mobil og tablet stiger til 45 kroner fra 1. januar 2022

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 22. december 2021 - 11:18 [0]

BTs forbrugersektion lancerer det som

Chok til danskerne: Nyt lovforslag sender ekstra afgift til dig der skal købe elektronik

Er det så et chok? Næppe. Ingen vil opdage det. Selvom BTs skribent Frølich puster til oprørtheden med

Helt konkret kommer det til at gå ud over dig næste gang, du skal købe en smartphone eller en tablet.

Så man man også noget nær offer.

Afgiften er lidt åndssvag. Man ønsker at give lidt kulturstøtte. I stedet for at hæve skatten 0,01% for alle, fortsætter man en oldgammel "blankbåndsordning" (nu: blankmedieordning) der har sine egne omkostningstunge indberetninger og fordelingsudgifter. Ikke ulig den ikke-fungerende link-afgift på Facebook.

Der kan være god grund til at have forskellige afgifter på forskellige forbrugsgoder. Er lav skat på sunde grøntsager og høj skat på usunde cigaretter, kan samfundet spare nogle penge på oplysnings- og sundhedsudgifter - samtidig med at borgeren formentlig får lidt højere livskvalitet, samlet set.

Men min umiddelbare fornemmelse er, at utallige forskellige toldsatser og kop-, kvæg-, ildsteds-, heste- og luksusskatter måske er lidt dyre at administrere.

Nuvel. De 45 kr. ekstra pr. ny bærbar eller mobil betyder i praksis ikke det store. Jeg købte min seneste bærbare til 4.999 kroner, nedsat fra 9.499 kroner. Her er 45 kroner fra eller til aldeles ligegyldigt. Følger man eksperternes råd hvad angår fx. bærbare til studier og bærbare til spil betyder 45 kroner ekstra virkelig intet.

Jeg tror ikke, at det er et chok til danskerne.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.