Årets julekalendere i tv - 2017

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 3. december 2017 - 17:38 [0]

Danmark vinder over Sverige og Norge i disciplinen stats-tv-julekalender. Eller også er jeg bare dårlig til at tælle.

Lidt til de små
Lidt til de store
Lidt til de svenske

Dengang jeg var dreng var der én julekalender i tv og én chance for at se et givet afsnit. Måske to chancer, hvis man var rigtig heldig.

I år er der 18 tv-julekalendere på DR og tusindevis af chancer for at se dem. Optager man dem med TV4ever , er der måske flere hundredetusinde muligheder for at se et givet afsnit.

Nå, men hvad serveres der så?

Dertil er der Jul og kalendernostalgi (se/optag) .

Julekalendere på TV2«

Tinka TV2

Der er både nye og gamle

Og faktisk et hel oversigtside over juleudsendelser.

Du kan få de første 30 dage gratis på TV2 Play hvis du vælger Basispakken til 69 kr. pr. måned og så IKKE lader dig lokke af andet i løbet af købsprocessen. Falder TV2 ikke i din smag, kan du altid droppe det inden første måned er gået.

Druknet i tv-julekalendere«

Druknet i tv-julekalendere kan man spørge sig selv "Er det nu også godt? Er al den overflod ikke forkert/syndig/ødelæggende?".

Umiddelbart synes jeg at mange muligheder og mulighed for selv at bestemme tiden er et stort gode og en stor forbedring i forhold til dengang jeg var dreng.

I mit drømmescenarie er al kultur umiddelbar tilgængelig i høj kvalitet og der er aldrig bøvl med at skulle lede eller vente (eller optage, for den sags skyld).

På den anden side har jeg også venner, der hver dag tager 8 timer på kontoret og derefter 2-3 timer på Netflix/Viaplay/HBO. Hvis deres børn opfordres til ensomt at følge med i 3-4 julekalendere, er det jo ikke stort andet end et gateway drug til forældrenes kontor&Netflix-tilværelse. Og det er jo ikke så godt. Man kommer til at tale som en Ruben Östlund-film.

Så: tv og tv-julekalendere er et stof på linje med Game of Thrones eller Californication. Festligt nok. Men man skal lige bruge det med omtanke, så man ikke får skader.

Ændrede min holdning: 
Velargumenteret: 

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.