Black Friday er mestendels spild af tid

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 23. november 2018 - 15:03 [7]

Tænk har kigget nærmere på Black Friday-priserne og er ikke imponerede. Ligesom til konfirmation stiger visse dimser i pris fordi de uvidende er lettere plukbare i en periode.

Her er det Power, der fortæller om det vigtige i at være årvågen og komme først gennem porten til dimse-himmerige.

Forbrugerrådet Tænk kiggede følelseskoldt på fladskærmpriserne ved sidste års Black Friday

Ud af de 163 modeller i undersøgelsen kostede 141 af skærmene det samme under Black Friday som i tiden før.

Prisen var ændret på 22 fladskærme, men 8 af disse havde du kunnet købe billigere hos en dansk forhandler i løbet af de 4 måneder op til Black Friday.

6 af de 22 fladskærme kostede det samme til Black Friday som dagen før. 6 andre fladskærmene var reelt et tilbud, da de aldrig havde været billigere, end de var til Black Friday.

4 fladskærme var omvendt sat op i pris til Black Friday, da de dagen før, havde kostet mindre.

Og de følger op med et eksempel

Fladskærmen fra LG med modelnummer 55UF695V kostede dagen før Black Friday 7.999 kroner, mens den blev set til 6.999 kroner på Black Friday. Ventede du til den efterfølgende mandag, kunne du have fået den til 5.999 kroner under den såkaldte Cyber Monday. I august 2015, altså nogle måneder før, blev samme skærm set til 4.999 kroner. Altså var skærmen hele 2.000 kroner dyrere til Black Friday end i august.

Tænk deler ud af deres viden på Fladskærme: Black Friday tilbud kan snyde dig .

Og min erfaring?

De fleste Black Friday-tilbud forsøger at snyde dig«

Der bliver slået vældigt på tromme og folkemasserne hidses. Men Tænk har aldeles ret. Min fornemmelse er at maksimalt 10% af det, der faldbydes, er værd at købe.

De 90% er almindelige ugetilbud og kæmpepartier med skrammel importørerne og butikkerne forsøger at komme af med i den ophedede stemning.

Min gamle artikel om Black Friday og Cyber Monday holder godt.

Sådan tjekker du om det er et godt tilbud«

Onyx 5 har ikke kostet 3.490 ii årevis. Det er kun til Black Friday at de støver fantasi/startprisen af. For at snyde.

Ved langt de fleste varer spørger du Google om [pricerunner] [varens navn]. Det leder dig tit hen til en side hvor varens pris i en masse butikker skrives.

Eksempel:

pricerunner Harman Kardon Onyx Studio 5 leder til Pricerunners side hvor man kan se at grisebassen koster 1290 kroner til hverdag. Ikke de "Før 3490 kroner, Nu: 1290 kroner, Spar 63%" CDON så frivolt skilter med .

Du kan selvfølgelig også have Pricerunner åbent i sit eget vindue og så eftertjekke de FANTASTISKE tilbud der danser foran dine øjne for butikkernes uredelige sider.

Et løst overslag siger at alle førpriser i alle butikker er opskruede, fantasifulde, urealistiske. Måske endda let bedrageriske. Så lad være med at navigere efter dem.

Navigér efter Pricerunner, EDBpriser eller en anden prisdatabase. Det er kun undtagelsesvis at en førpris er en uge gammel eller bare det mindste retvisende.

 

Vil du i år skille gode og dårlige tilbud?«

Lommevenligt og med fremragende nattesyn.

Nej, desværre. 

I må forlade jer på egen snarrådighed og en butiksliste .

Jeg har dog bemærket at mange af de gode feriekameraer er faldet 1-2.000 kroner i pris siden foråret.

Har du brug for sådan et, så brug Pricerunner og lidt knofedt til at finde dagens bedste tilbud.

Den sidste person jeg prakkede et Canon G9X II på skrev netop "Jeg er meget, meget glad for det kamera. Dels er det en æstetisk nydelse hver gang jeg ser det eller har det i hånden, dels tager det fantastiske billeder."

Når jeg sammenligner med det skrammel, der kommer ud af hans iPhone 7, forstår jeg virkelig godt begejstringen.

Fik du fat i noget? Sig det!«

Det lader til at jeg sparede ægte 12.000 kroner på 12 ovenlysruder .

Nu må vi se om de ankommer, er tætte og hvad man ellers kan ønske sig. Jeg forventer også at spare 40 kroner på noget impregnering, jeg alligevel skulle købe.

Men generelt skal man være heldig, hvis lige præcis den dims, man virkelig har brug for , er radikalt og ærligt nedsat på en Black Friday.

Blær dig med dine tilbudskup«

[Opdatering 21.11.2023] Den smidige, muskuløse tilbudsjæger er på spring hele året og blærer sig med sine kup i Den store tilbudsjægers trofægalleri .

Og jo, vinduerne ankom, de var tætte og det blev en tordnende succes på 2. salen af Lundby Realskole .

Ændrede min holdning: 
Velargumenteret: 

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Hele året giver man 21.000 kroner for et sæt Venere

http://www.pricerunner.dk/pl/267-2849169/Hoejttalere/Sonus-Faber-Venere-...

Men én dag om året kan Komplett altså sælge et sæt til 13.000 kroner.

Der er pt. 13 sæt tilbage. Så der er nok tilbud til mange år endnu.

Martin Ls billede

Min svigerfar fylder rundt i morgen, og vi er nogle stykker som har slået os sammen om en smartphone til ham i stedet for hans gamle Nokia dumbphone. For en uge siden købte jeg derfor hos elgiganten.dk online en Huawei P9 Lite til 1999,- som jeg endnu ikke har hentet i den lokale pakkebiks. Men i går så jeg så i en tilbudsavis at den i deres fysiske butik var på Black Friday tilbud til 1499,- så jeg smuttede op tidligt i morges i Elmutanten og købte den. Den anden ryger så retur. Altså en reel besparelse på 500 kr, og der var ikke engang ret mange mennsker, så ikke noget med at spilde en masse tid i en kø.

Når jeg nu var i Fields alligevel, købte jeg i Bilka en gave til vores yngste datter til 30% under prisen. Vi ville have købt gaven alligevel (og kendte godt den normale pris) så det var jo herligt lige at spare 130 kr.

Samlet 630 kr reel besparelse. Ikke så tosset endda!

Martin Ls billede

Men i øvrigt er jeg enig. Som med alle andre tilbud skal man sondere markedet og gerne holde øje med priserne et stykke tid. Så ved man, om der er tale om en reel besparelse.

Black Friday er bare en af mange tilbudsevents, og besparelserne er ikke markant anderledes end hvad man ellers kan finde på tilbud.

Men det særlige er nok at Black Friday kommer på et tidspunkt hvor man foretager sine juleindkøb.

Steven Snedkers billede

hvis du vil gøre dig på twitter og på kforum jvf.
https://twitter.com/tveskov/status/1065220941490339840

hvis du
* køber noget nyttigt og
* sparer en klump penge
får du næsten ros på Internetforbrugeren.

Martin Ls billede

Min mening om BF er stadig den samme. Man bliver enormt nemt snydt, men kender man priserne på forhånd og ved hvad man vil have, kan man godt score nogle gode tilbud.

Jeg købte fx en Garmin Vivo Smart 3 HR til 399,- på Elmutantens hjemmeside, en julegave til min datter (håber ikke hun læser med!). Den billigste pris ligger ellers på omkring 600 kr.

Jeg har et stykke tid gerne ville købe Huawei P20 Pro, men den billigste pris på 5000 kr synes jeg var for høj. I andledning af BF sælges den til 3990,- hos Dustin. Så den købte jeg. Men jeg holder øje de næste uger om den skulle falde yderligere, for så ryger den selvfølgelig retur.

Så har jeg også længe (som i meget længe) haft brug for en ny bærbar. I Elmutanten så jeg HP Notebook - 15-da0804no til 4400,- hvilket vistnok er en rigtig god pris på ca. 3000 under normalen. Men her er det lidt mere diffust, for der er ikke så mange der sælger den. Jeg ved heller ikke helt om jeg vil have den, men jeg slog til mens der var nogle, og så kan jeg altid fortryde hvis jeg ikke vil havde den, eller ser den billigere i de næste par uger.

Rosenborgs billede

Personligt synes jeg at der intet er galt med Black Friday. Hvis man kender prisen til de ting man gerne vil have fingerne i og så kan se en vis nedslag på selvsamme produkter jamen hvorfor ikke.

At nogle butikker snyder ved at sætte prisen op 1-2 uger før black friday er så noget helt andet.

//Alexander
https://romanovich.dk/

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.