Pape, plat og peberspray

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 19. september 2022 - 21:15 [2]

"Det er jo sådan, at min bedre halvdel er jøde og er kommet i synagogen fra spæd..."

Søren Pape Poulsen, de konservatives statsministerkandidat, stod for et par år siden i synagogen i Danmark og fortalte dem at hans mand var jøde.

Det er næsten for morsomt. Hvorfor tage en ting, det er så svært (og forholdsvis unødvendigt) at lyve om og så gøre det så vedholdende?

Et par konservative venner forsøgte at forklare det med at Papes bedre halvdel havde løjet for ham og at Pape viderebragte løgnen i god tro.

Men kan man, som normalt-begavet eller bedre, bo sammen med nogen i 8-9 år, gå i kirke med dem om søndagen, uden at opdage, at de ikke er jøder? Kan man besøge svigermor og overse korsene? Det virker vildt usandsynligt.

Det her med, helt selv at opfinde en "vicesportsminister" peger også på at Pape helt selv er strategisk digter.

Den ene konservative ven faldt fra, da han løb tør for forklaringer. Den anden hang på, men forsøgte at dreje samtalen væk fra det interessante emne "Hvorfor lyve om noget helt unødvendigt?"

Han fik dog to spørgsmål, han ikke kunne svare på:

1. "Her er en lille video fra en 7-dages adventistkirke i Den Dominikanske Republik. Adskiller det sig på nogen måde fra en synagoge? Man skal nok være udstyret med falkeøje og overgennemsnitlig intelligens for at finde forskelle."

2. "Hvor sikker er du på at Pape, trods utallige tegn på det modsatte, har troet på at Josue og hans forældre var jøder? 0%? 25%? 50%? 100%?
Og hvad angår "vicesportsministeren". Hvor sikker er du på at Pape, trods utallige tegn på det modsatte, har troet på at Frans Hammer var Danmarks "vicesportsminister"? 0%? 25%? 50%? 100%?"

Og dér fik jeg en (lille) indsigt. Når man diskuterer med ideologer skal man så hurtigt som muligt komme til frem til et simpelt og utvetydigt spørgsmål. Så tier de og forsøger sig ikke mere med whataboutism, brøndforgiftning og hvad de ellers kan finde ud af.

Før jeg begyndte at se Pape som en, der løber med halve sandheder, så jeg ham faktisk mest som en lidt underfrankeret ideolog. Han roste initiativet "Mere peberspray i Danmark" i årevis. Selvom alm. sund fornuft, Politiet, Det Kriminalpræventive Råd og alle andre høringsparter sagde, at loven (der på to år endte med en hitrate på 0/113) kun ville føre til mere kriminalitet (en fordobling af sigtelserne) og allerhøjest falsk tryghed.

Ideologer gør de mest gakkede ting.

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Simple, høflige og utvetydige spørgssmål er den bedste kur mod ideologer. De stikker som regel piben ind, når de får et. Eksempel 117.

Steven Snedkers billede

- Men det er detaljerne, vi skal tale om, det er derfor, du stiller op til et interview. Kan du så ikke lige prøve at forklare mig, hvorfor det er inden for reglerne?

- Jamen, det er min kommentar til det, siger han.

Til folk der kan lide at høre kommunalt ansatte tale udenom

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.