Renegade Nell (2024)

Klaus Æ Mogensens billede
Af Klaus Æ Mogensen den 4. april 2024 - 12:20 [1]
4 ud af 5 landevejsrøvere
Hvem streamer den: 


Spørg Streamingmuligheder leveret af JustWatch og PlayPilot


Set den: 
3. apr 2024
Udgivet: 
29. mar 2024
Genre: 
Ikon: 
År: 
2024–

Fantasyserier er blevet meget populære på streamingtjenesterne. I flæng kan man nævne Game of Thrones, The Witcher, Shadow and Bone, The Wheel of Time, Carnival Row og The Rings of Power. Disse er alle 'high fantasy', dvs. fantasy sat i detaljerede, opdigtede verdener uden klar forbindelse til vores egen. I den modsatte boldgade, men stadig populært, er 'urban fantasy', dvs. fantasy hvor magien foregår mere eller mindre i det skjulte i vores egen nutid. Her kan nævnes A Discovery of Witches, Lucifer, Sandman, Supernatural, Once Upon a Time, Wednesday og The Vampire Diaries. Noget mindre populært er en tredje fantasygenre, 'historic fantasy', hvor det overnaturlige foregår i en veldefineret historisk fortid med kendte personager som bi- eller hovedpersoner. Det er denne genre at serien Renegade Nell falder ind i.

Vi befinder os i England i 1705 under Queen Annes regime - samme Queen Anne som figurer i filmen The Favourite. I starten af første episode (af otte) bliver vi vidne til at den charmerende landevejsrøver Isambard Tulley (Frank Dillane) og hans kumpaner røver en drosche med en rig familie. Den unge enke Nell Jackson (Louisa Harland), der har tjent som soldat sammen med sin nu afdøde mand, rider tilfældigvis forbi og bliver blandet ind i det. Da Tulley prøver at røve hendes vielsesring, sker der noget overraskende: En lille kugle af lys kommer flyvende og trænger ind i Nell, som pludselig får superkræfter. Hun kan kaste rundt med granvoksne mænd som om de var kastebolde, hun kan dukke sig for projektiler. og hun kan parere sværd med de bare næver. Hun får jaget røverne på flugt, hvorefter lyskuglen forsvinder og hun bliver normal igen. Hun fortsætter til sin barndoms landsby, hvor hendes far driver en kro med hjælp fra Nells to yngre søstre. Landsbyen bliver plaget af sønnen af den lokale adelsmand og dommer, Thomas Blanchefort (Jake Dunn), som har det med at drikke sig fuld med sine venner og genere beboerne, blandt andet Nells kønne søster Roxy (Bo Bragason), som han har et godt øje til. Nell, som ikke er bange for ret meget, stiller sig mellem, og det fører til et større slagsmål, hvor Nell får tæv, indtil lyskuglen igen indfinder sig og gør hende stærk.

Thomas er en døgenigt, hvis far stopper hans lommepenge indtil han lærer manerer, og da han søger råd hos sin bekendte, adelsmanden Lord Poynton (Jake Lester), som beskæftiger sig med sortekunst, nævner Poynton at det, der står mellem Thomas og hans arv, er hans far, og opfordrer ham indirekte til at myrde ham. Det gør han så, og Nells far ryger samme vej, og gæt hvem der får skylden? Nell, selvfølgelig. Hun og søstrene må flygte og ernære sig som landevejsrøvere indtil de kan få renset deres navne. Hertil bliver de godt hjulpet af alfen Billy Blink, den føromtalte lyskugle, som har fået besked på at beskytte Nell, fordi hun kommer til at spille en væsentlig rolle i noget stort - men han er ude af stand til at fortælle mere.

Ingenting går dog som planlagt, og søstrene bliver blandet ind i et plot om at vælte Queen Anne og sætte hendes yngre halvbror James på tronen - et plot ledet af Lord Poynton. Undervejs sker der en mængde ting, som gør alting værre, og Nells superevner (som kun kan bruges i selvforsvar) er utilstrækkelige til at klare ærterne. Heldigvis finder søstrene allierede fra uventet kant, så at de til sidst klarer ærterne i en dramatisk finale.

Renegade Nell er en ganske underholdende røverhistorie fortalt med hjerte og en god portion humor, og der er ikke mange stille øjeblikke undervejs. Selvom der sker dystre ting undervejs, er tonen let, og spændingen ligger mere i hvordan Nell og kompagni kommer ud af de farlige situationer end om  de gør det, for det tvivler man aldrig rigtig på. Dermed ligger serien langt fra fx Game of Thrones og tættere på røverhistorier a la Robin Hood og Dick Turpin. Produktionsværdierne er gode, og musikken af Nick Foster og Oli Julian, hjulpet af sangere som Lily-Rose Depp (Johnnys datter) og Nick Cave (!), er passende dramatisk eller romantisk som situationen påkræver det. Alle skuespillerne udfylder deres roller godt, og især skal fremhæves Louisa Harland, Frank Dillane, Jake Lester og Joely Richardson som den farverige Lady Eularia Moggerhanger. Det forlyder at en sæson 2 er på vej, med et 'time shift', hvad man ellers skal lægge i det. Jeg er i hvert fald parat når/hvis den kommer.

Kommentarer

Niels Søndergaards billede

Aha. Lyskuglen er en alf. Jamen så bliver det hele jo pludselig ganske troværdigt. ;-) Tak for advarslen.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Bedste streaming-kanaler lige nu

Her på Internetforbrugeren ved vi, præcis hvad vi synes om tusinder af film- og tv-serier. Vi ved også, præcis hvilke film der er tilgængelige på de danske streaming-kanaler lige nu.

Det har vi kombineret til listerne på Bedste film på streaming lige nu. Kig på de lister næste gang du vil købe et streaming-abonnement. Så ved du, hvor du får mest for pengene.

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.

Kommentarer til anmeldelserne

Anm. Link Kommentar Tidsorter stigende
Zero Dark Thirty Ganske spændende

Et...

3 dage 1 time siden
Hobbitten: En uventet rejse The Hobbit

Jeg var rigtig godt underholdt. Mere, tak! Fra Jackson, ikke Prime.

Men mine meget korte...

3 dage 6 timer siden
Hobbitten: Femhæreslaget Fantastisk anmeldelse

Prøv lige at fatte dig i korthed næste gang - den tog jo sin tid at komme igennem...

5 dage 5 timer siden
Hobbitten: En uventet rejse Aldrig mere

De tre ringenes herre-film var kun lige akkurat udholdelige at komme igennem. Her skruer Peter...

1 uge 2 timer siden
Hobbitten: En uventet rejse Karaoke-aften i Midgård

Og i afdelingen for overraskende mere:...

1 uge 10 timer siden
Knox Goes Away Jeg gættede også slutningen...

...Halvvejs gennem din anmeldelse (har verificeret antagelsen ved et Wikipedia-opslag).

...

1 måned 1 uge siden