De troendes behersker skriver altid så perfekt..

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 11. juli 2018 - 18:43 [12]

De troendes behersker skriver altid så perfekt..

https://www.facebook.com/morten.frisch/posts/10216464104052500

Kommentarer

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Han kommer dog alt for let udenom spørgsmålet om den "religiøse gruppe" kan betragtes som præget af religiøs overbevisning, eller om det er plausibelt at dommerne som del af deres overvejelser har fastholdt tanken om dem som nogen der blot har konstrueret sig en undskyldning for legal import af narko.

Det bredere spørgsmål omkring værdien af juridisk korstog mod narko er sagen uvedkommende, da det ligger udenfor lovens bogstav og hensigt.

Steven Snedkers billede

Santo Daime er lige så ægte og agtværdig som Jehovas Vidner. Jeg var ret overrasket over at dommerne, i en tid hver "for sjov" cannabis i bølger tillades over store dele af den vestlige verden, ville slå ned på et sakremente/terapi-stof folk måske tager en gang i kvartalet.

Jeg håber ikke, at politiet vil spilde tid på at genere hippierne.

Og vanen tro må jeg heller dumpe nole interessante links

philosophyforlife.org - Integrating ayahuasca into western healthcare: an interview with Milan Scheidegger

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Når Santo Daime ikke har dansk anerkendelse som trossamfund, holder den ikke at rubricere dem som sammenlignelige med etablerede religiøse menigheder. En væsentlig del af begrundelsen for at afslå denne status var netop at det vurderedes som begrundet i ønsket om en "smutvej" til straffri import af euforiserende stoffer. Og det er ikke en "lex Santo Daime", DMT var i forvejen forbudt som narkotika, helt uafhængig af retorik om liansaft. Stoffet regnes som havende mulighed for at udgøre en alvorlig risiko for sundheden.

Jeg vil på ingen måde hævde at lovgivningen er så god som muligt, men det ændrer ikke på at retssystemets prioritet nødvendigvis må være at landets love skal overholdes. Højesteret har ikke myndighed til at godtage klare lovovertrædelser.

Hvis loven skal ændres, må de arbejde for at nedklassificere DMT i forhold til status som ulovlig narko. Dertil vil jeg ønske dem held og lykke; det får de brug for.

Steven Snedkers billede

Det er nok rigtigt. En ting er først rigtig religiøs, når skatteministeriet. Her er reglerne

km.dk - Anerkendelse

Steven Snedkers billede

Og de heldige (skattefordele oma.)

km.dk - Liste over anerkendte trossamfund

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Det konsistente ville være at ophæve "anerkendelse" (særbehandling) af etablerede trossamfund, således at der ikke kan være behov for at vurdere om det bruges som manøvre til at tiltuske sig privilegier, fx netop omkring skat, kropslemlæstelse og hallucinerende stoffer. Derefter ville jeg formode at de få danskere (hermed ingen stillingtagen til hvad der sker i andre lande), der nu påberåber sig Santo Daime som religion, helt droppede denne stræben. Det kunne gøre pokker til forskel om det religiøse er noget der kommer indefra, eller om det skal opnås gennem et rituelt fix.

En sådan drastisk lovændring, der netop ville fremme fuld religionsfrihed, ville ikke helt afskaffe muligheden for offentlig støtte, der er jo stadig kommunale tiltag for at fremme det lokale foreningsliv. I princippet kunne de også søge fonde eller tipsmidler, fx omkring frivilligt arbejde, idræts- eller kulturprojekter.

Narkotikalovgivningen kunne evt. også moderniseres gennem at kriteriet bliver om hvert rusmiddel er mere eller mindre skadeligt end alkohol. Det er dog en lav barre, med de store skadevirkninger ved alkohol, men der kan ikke være mange som ser det som farbart at forbyde denne frivillige kilde til systematisk forgiftning med et organisk opløsningsmiddel, der jo helt tydeligt har mulighed for at udgøre en alvorlig risiko for sundheden.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

De DMT-søgende kunne muligvis mindske deres eksponering i forhold til den udøvende magts dispositioner gennem at udvinde DMT fra rørgræs. Der skal nok meget til før politiet begynder at patruljere ved søer og åer, til beskyttelse af denne udbredte art.

psychedelia.dk - Psychedelia.dk • Vis emne - Dansk DMT-opskrift (Phalaris Arundinacea)

Steven Snedkers billede

Du fredsens et arbejde. DMT er dog ikke nok. Det skal blandes med det der liansaft for at give en længere dybere forståelse/ændring/tur. Folk der ryger det får en anden oplevelse.

gaia.com - People Meet Similar Entities on DMT, Scientists Want to Know More

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Nu er sydamerikanske lianer dog ikke den eneste kilde til at få et tilskud af MAO-hæmmere. Det kræver selvfølgelig en indsats, men for den dybfølte religiøsitet ville det vel blot udvide det hellige sakramente.

stenlarris.dk - HDMT

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.