Det er jo galt nok at sponsorere kyllingers og syerskers vanskæbner.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 7. november 2016 - 21:09 [7]

Det er jo galt nok at sponsorere kyllingers og syerskers vanskæbner. Men tænk at man måske også sponsorer unødvendig, risikabale og smertefuld fri- og afskæring små drenges forhuder. Puha.

http://www.skrivunder.net/stoptilskudtilomskring

Kommentarer


     Morten Kristensen
    s billede

Hvor er dokumentationen på det henne? Det giver ingen mening, da alle kan kontakte lægen og få udført sådan et indgreb gratis.

Eller få det foretaget gratis på et privathospital.

Så hvorfor overhovedet betale for det, og hvorfor få refunderet 85% af egen betalingen, når det er gratis?

Steven Snedkers billede

Drenge på få uger/måneder kan ikke bede om noget og "Rituel/kulturel omskæring tilbydes ikke i det offentlige sundhedsvæsen i Danmark, og derfor foretages indgrebet ofte på private lægeklinikker."

Folk betaler for kuperingen. danmarks medlemmer betaler måske for 85% af kuperingen.

http://stps.dk/da/nyheder/2013/omskaering-af-drengeboern

stps.dk - Omskæring af drengebørn - Styrelsen for Patientsikkerhed

Steven Snedkers billede

"Vi har et stort etisk problem med drengeomskæring i Danmark. Men løsningen er ikke at blåstemple disse overgreb ved at tilbyde dem udført gratis eller med delvis forældrebetaling i det offentlige sundhedsvæsen."

https://www.facebook.com/morten.frisch/posts/10210640526026689

facebook.com - Morten Frisch - Muslimsk far, der ønsker offentligt betalt... | Facebook


     Morten Kristensen
    s billede

Ok det fremgår bare ikke særlig tydeligt af den underskrift indsamling, at det er religiøse omskæringer, som man er imod. At skrive kosmetisk omskæringer, er jo lidt misvisende, da f.eks omskæring pga forhudsforsnævring også er et kosmetisk indgreb.

Men så giver det mere mening.

Steven Snedkers billede

Der står religiøs omskæring af børn i 2 ud af 3 sætninger i underskriftsindsamlingen. Omskæring (af med hele baduljen) pga. forhudsforsnævring sker ekstremt sjældent. Det er unødvendigt vidtgående og ødelægger en masse rask væv. Forhudsforsnævringer rettes af praktiske, ikke kosmetiske årsager.

Generelt er det en skidt idé at skære unødvendigt i drenges eller pigers raske kønsorganer.

Steven Snedkers billede

Lidt om teknikken "Omskæring er en smertefuld operation. Dette gælder uanset alder, men især ved omskæring af spæde drenge, fordi forhuden, der slet ikke er færdigudviklet før godt inde i drengeårene, sidder fast til penishovedet på næsten alle nyfødte drenge.

Dette betyder, at før en spæd dreng overhovedet kan få skåret forhuden af, skal operatøren løsne den umodne forhud fra det underliggende penishoved. Dette sker ved, at operatøren fører en tynd metalsonde ind under forhuden på drengen og kører den næsten hele vejen rundt om penishovedet, hvorved de vævsstrøg, der holder forhuden fast til penishovedet, rives over. Dette forklarer, hvorfor penishovedet er blodigt på nyfødte drenge, der lige er blevet omskåret, og ifølge flere undersøgelser er dette den mest smertefulde del af hele omskæringsproceduren. Når større drenge bliver omskåret, undgås denne første smertefulde forhudsløsningsfase i mange tilfælde, fordi den normale penisudvikling selv har sørget for, at forhuden har løsnet sig fra penishovedet inden. Derfor er spædbarnsomskæring – modsat hvad nogle religiøse omskæringsforsvarere hævder – i særlig grad en udfordring rent smertelindringsmæssigt.

Omskæringsforsvarere, der hævder, at drengeomskæring generelt enten er smertefrit eller kun et ubetydeligt ”niv i tissemanden’, taler ganske enkelt usandt. Og de, der påstår, at spæde drenge kan omskæres, uden at de mærker noget som helst, lyver big time. Der er altid i varierende grad smerte forbundet med omskæring – før, under og/eller efter forhudsamputationen – hvad enten operationen foregår på spædbørn, større børn, teenagere eller voksne."

https://www.facebook.com/morten.frisch/posts/10210571237094509

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.