Lad os vælge en ny Mads Holger.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 5. juli 2016 - 11:06 [25]

Lad os vælge en ny Mads Holger. Det bliver et rodsammen af nedgørelser, ophøjelser og fantasteri og kommer derfor til at være fint i afdødes ånd.

Baggrund: Mads Holger begik selvmord i går og pladsen skal (måske) udfyldes.

Bevæggrund: jeg finder designede figurer mere spændende end almindelige mennesker, og synes at fantasy football league med designede/fiktive figurer, er så meget sjovere end hvad jeg ellers burde lave lige nu.

Position: jeg kan godt se at det er trist med selvmord osv. osv. Men det er egentlig ret konsekvent. Det er meget romantisk. Bebyrdet med A, B, C og uforløst på front D, E, F vælges den dramatiske udvej. Dobbeltbonus: han følger i faderens fodspor. Trippelbonus hvis det er af samme grunde. Hvis det var en skrevet figur, er det helt klart en 100% romantisk afslutning. Den næsten-unge Holgers lidelser osv. osv. (ja, den ukultiverede læser, tynget af socialisternes kamp mod dannelsen, kender desværre ikke Goethes Den Unge Werthers lidelser og forstår dermed ikke allusionen. Men sådan har de lilla bleers knytnæve banket Danmark fladt.)

Hvordan: jeg giver baggrundsviden og foreslår navne i kommentarsporet. Folk med gode ideer eller kommentarer deltager.

Vi kan begynde med en 5-minutters Politiken-biografi for de uindviede og de, der er lidt rustne i emnet.

http://politiken.dk/kultur/ECE2095672/mads-holger-min-droem-blev-opfyldt---at-koere-i-guldkaret-i-monaco-med-askepot-og-veninderne/

Kommentarer

Steven Snedkers billede

"Han var stamgæst på natklubberne, hvor jeg arbejdede, og kimen til hans uforståelige handling går måske længere tilbage, men den verden Mads Holger lod sig blive forført af blev i al fald hans endelige. For på så mange måder minder Debat-Danmark alligevel om den verden om natten i overklassen, som både Mads Holger og jeg var en del af.

Der holdes aldrig fri fra livet som skuespiller på første klasse og Mads Holger var altid på overarbejde. For følelsen af aldrig være god nok skubber en til det sidste, indtil man ikke kan mere.

Men gid nogen havde fortalt Mads Holger, at han intet andet behøvede at være, end blot sig selv." siger https://www.facebook.com/geeti.c.amiri/posts/10209943066071935

Det er der nok en del, der har sagt til ham. Men kunstproduktet var dog langt mere interessant og kunne komme væsentligt længere.

Hvis Mads havde taget til takke med en job i Brugsen, ville han sikkert også have begået selvmord i selvskuffelse mens han havde set på de kunstprodukter, der havde taget den plads, han fakltisk havde evnerne til at indtage.

Jeg tror ikke at ægthed og simple roller bringer lykke og tilfredshed med sig.

Steven Snedkers billede

http://denstoredanske.dk/Kunst_og_kultur/Litteratur/Nyere_motivskikkelser/Per_Degn er en oplagt kandidat som afløser. Han formår at give det hele et skær af lærdom og viden og har en vis position i samfundet. Imod taler at han er 100% fiktiv og ikke morsom nok.

Steven Snedkers billede

ASH er en anden god kandidat. Cirka lige så god til stereotyp-humor, en politisk holdning, der passer sig for Berlingske/24/7, også nogenlunde ung (blandt konservative er alle under 50 vårharer, folk under 60 hedsporer. Men ofte fornøjelige). Imod taler at hun allerede er etableret på cirka samme scene og næppe kan udfylde tomrummet 100% selvom hun sætter flere arbejdstimer af: http://annesophia.blogs.berlingske.dk/

Steven Snedkers billede

Nikolaj Klingenberg er min favorit. Han skriver overmåde kunstlet og altmodisch - ja, ligefrem gebrækkeligt. Han hylder de gode ting i livet, men er ikke bleg for alvorligere emner. Han er ikke så morsom. Men han har så den fordel, at han kendte Mads Holger og dermed kan ses som lige linje. http://my-pleasure.dk/2016/07/et-trist-farvel-til-min-ven-mads-holger/

Steven Snedkers billede

Morten Wammen har passionen, stereotyp-humoren og bevæger sig tilsyneladende de rette steder og kan også være mest Simon Spies, når det kræves. Hvis han hælder mere politik på, kunne Berlingske og 24/7 måske begynde at bide til bolle. Wammen er egentlig også min favorit, men han er nok lidt for "street" til Tanten. http://thewhiterabbit.dk/tidsspildelege/

Steven Snedkers billede

Kristian Ditlev Jensen er forholdsvis ung, meget velskrivende, ret konservativ og har humor. Men humoren er nok for underfundig og for langt fra "Kender du typen?"-standuppen, der trods alt flyver længst i aviser og på de sociale medier. Kristians ægte konservatisme diskvalificerer ham nok også. Vi leder efter en Simon Spies-figur, vi kan leve gennem. Et stærkt dyr, vi svage dyr kan beundre og fantasere om. Kristian har også ægte skrivetalent og vil have rigtige penge for det, hvilket nok også vil gøre det svært http://kristianditlev.com/?page_id=146

Steven Snedkers billede

Champagnedrengen. Også et godt alternativ. Men han nedgør for lidt og er for apolitisk. Han skriver sikkert også som Ludwig den 2.s knækkede spadserestok. https://duckduckgo.com/?q=champagnedrengen&t=ffab&ia=videos

Steven Snedkers billede

Danmarks Travleste Iværksætter. Mnaaa. Figuren må godt være fantasi. Men gennemførte fupmagere er nok lige at stryge ærkelæsernes skindpels mod hårene Så blev The Talented Mr.

Steven Snedkers billede

Rockefeller-bedrageren. God. men desværre i fængsel og ude af stand til at tale dansk. 3 timer tilbage. Se at få den optaget. Den er god og jeg har tænkt mig at bruge den i min kommende undervisning.

Steven Snedkers billede

Yahya Hassan. Hvis det især er "one trick pony above his station - men han er nu meget sød alligevel"-viben, der har betydning. Det fattige og volatile har også sin tiltrækningskraft. Men han kan næppe rette ind politisk og anamme de ønskede politiske konspirationsteorier ("Nej, det er ikke zionisterne, det er dem fra RUC").

Steven Snedkers billede

Mark Kennedy/Mark Stone. Kan ikke (nok) politik, kan ikke dansk. Er mere i etiske end æstetiske kvababbelser. Uegnet. Men FED figur alligevel https://vimeo.com/32210258

Steven Snedkers billede

Mikkel Andersson. For klog. Har blog på Berlingske i forvejen. Ikke nok Simon Spies. Kan også være morsom udover "Kender du typen?"

Steven Snedkers billede

To af kandidaterne har skrevet om Tisvilde http://www.martinkongstad.dk/#post2 , http://thewhiterabbit.dk/tidsspildelege/ , http://madsholger.blogs.berlingske.dk/2013/07/21/i-gar-og-i-forgars-i-tisvilde/ . Men det er ikke en rimelig eksamensopgave, skulle det komme til kampvalg. Tisvilde er for kompliceret til det almindelige publikum og dag-til-dag harceleringen. "Kulturministeriets dispositioner 2016" er bedre. Der kan komme mange flere folkelige og uventede elementer med.

Steven Snedkers billede

Rasmus Jarlov. Ung. 3.5 gange mere Konservativ (Holger fik 977 personlige stemmer, Jarlov fik 3.419). Kan skrive sammenhængende. Men ikke nær morsom nok. Det er 5 år siden salig Mogens Glistrup afgik ved døden. Jeg havde det lidt dobbelt med hans 1. maj optrædender

Steven Snedkers billede

"Åh, Hr. Mortensen," udbrød en fransk skuespillerinde engang til den danske modeskaber. "Jeg skulle gifte mig med dem. De har det perfekte navn til en stor skuespillerinde, Mort en Scene!" hvilket enhver dansker, før Ritt bjerregaards "Hvad alle ikke kan lære, skal ingen lære"-tid kunne oversætte til "Død på scenen". Se det var rigtig romantisk.

Steven Snedkers billede

Mads Brügger? Har bedre arbejde, men er vel egentlig morsom og konservativ nok til jobbet. Skriver godt: "Men jeg kan som udgangspunkt godt lide Mads Holger, eller Mads Holger Norgaard Madsen, som hans fulde navn lyder. Han er glimrende selskab, og jeg beundrer ham for, at han bliver ved med at være Mads Holger, selv om alt taler for, at han burde folde kortene og finde sig en anden persona [...] Og når han taler med hagen sænket, som om han tilbageholder et gigantisk ræb, der kan blæse Jorden ud af sin bane, hvis det først slippes løs, er det noget, han har lært sig selv i forsøget på at simulere en permanent champagnebrandert. Det havde ikke været svært at købe sig til rollen som Mads Holger, det ville være det nemmeste i verden, hvis man ellers har guld nok på kistebunden og har læst ’Brideshead Revisited’ et par gange. Det er noget ganske, ganske andet at skulle bluffe, fifle og hutle sig frem til det. Derfor er der kun én Mads Holger i Danmark." Strålende artikel: http://www.euroman.dk/kultur/mads-holgers-forunderlige-rejse-med-klub-jet-i-istanbul

Steven Snedkers billede

Kollega Jarl siger farvel: "Han så ikke godt ud til sidst, selv om humøret ud ad til ikke fejlede noget. Det var forrige fredag, at jeg sidst talte med ham, og det sidste han sagde til mig var, at han skulle over i en kiosk på Gl. Kongevej og hente smøger. Ellers diskuterede han glad og gerne al politik. Måske var han simpelthen nået til vejs ende, hvor kroppen ikke længere tillod den livsstil, som han havde. Der var måske for mange drømme, der var slukket?"

https://www.facebook.com/jarl.cordua/posts/10154362653624752

Steven Snedkers billede

Sebastian Dorset. Nej, ikke grine. Sebastian Dorset er venstreorienteret, DR-asset etc.

Men humoren, det skarpe blik, han benytter, er cirka den samme som MH. Hvis prisen var rigtig (det bliver den ikke) kunne han sikkert udfylde den (måske) tomme plads. Kender dog ikke hans evner ud i Simon Spies mythos.

"Det du får gratis og i rigt mål, Sebastian, er noget de desperate sugardaddies på Strandvejen betaler dyrt for at få i en plasticudgave," forsikrer min vegetariske, socialistiske, bi-seksuelle kæreste 4 mig.

Jo, det kan også tilføjes.

https://www.facebook.com/memory.dorset/posts/673790366093823

Steven Snedkers billede

Morten Messerschmidt skriver kunstlet og højtravende og er en god kulturkonservativ. Men sjov er han ikke og med 284.500 personlige stemmer mod Mads Holgers 977 har han ikke brug for en skribentkarriere. http://puls.politiko.dk/et-lacrimosa-for-mads-holger/

Steven Snedkers billede

MC Einar. God til at brokke sig over sædernes forfald. Kan skrive. Måske ikke konservativ nok. Men hvem ved. http://raptekster.dk/lyrics/mc-einar/superskufle . Bonus: hård barndom, psykisk ustabil, skriver bøger, der bliver sablet ned http://www.b.dk/kultur/dansk-raplegende-skriver-elendig-selvbiografi

Steven Snedkers billede

Mads Kastrup er vist både konservativ og har i hvert fald en spids pen. Han siges dog at være blevet bedre efter skiftet fra Berlingske til EB, så han kommer nok ikke tilbage. Ret begavet skriveri, men ikke så meget "Kender du typen?"-stads

http://ekstrabladet.dk/opinionen/madskastrup/N%C3%A5r-det-h%C3%B8rmer-p%C3%A5-kulturministerens-kontor/6176511

Steven Snedkers billede

Steven Snedkers billede

Steffen har weltschmertz, smukke veninder, let haltende sprog, geografisk placering. Hylder konformitet. Men mangler indtil videre noget fysisk skønhed og humor

eurowoman.dk - ”Nogle ser på mig og tænker ham der, han har styr på tingene. De skulle bare vide”

Steven Snedkers billede

Rene Fredensborg? Egoist. Skriver godt. Men sparker også opad...

plus.google.com - Når der ikke er Simon Spies eller Mads Holger er der altid Rene Fredensborg. ...

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.