Læs gratis bøger og magasiner med Issuu

Martin Ls billede
Af Martin L den 14. januar 2016 - 14:51 [0]

Med ISSUU får du gratis adgang til et kæmpe katalog af gratis bøger og magasiner.

Alt fra danske børnebøger til amerikanske astronomiblade«

Jeg opdagede fornylig ISSUU da jeg googlede efter nogle letlæsningsbøger til min datter som går i første klasse. Jeg landede på Familieforlagets hjemmeside 🖫 og fandt ud af at mange (helt præcis 30) af deres bøger kan læses online 🖫 og ganske gratis på ISSUU. Heriblandt nogle fra en serie jeg kendte i forvejen, nemlig dem om Rune og rummet 🖫. Kvaliteten fin, og man forstyrres ikke af reklamer under læsningen.

Det er ikke kun bøger der kan læses på ISSUU. De har også masser af magasiner, ofte endda helt nye. Fx kan du læse det nye martsnummer 🖫 af astrononomibladet Sky & Telesciope - omend kun den australske udgave hvis du vil have det dugfriske nummer. Vil du absolut have det amerikanske S&T må du nøjes med decemberudgaven 🖫, men den er jo stadig rimeligt aktuel. Der er i øvrigt ikke den store forskel på den amerikanske og den australske version.

Det er dog ikke altid de nyeste magasiner er med. Som regel er der tale om ældre udgaver, men tit har artikler jo blivende værdi og kan udmærket læses med nogle måneder eller endda et par års forsinkelse.

Også til tablets«

Foretrækker du at læse bøgerne og magasinerne henslængt i sofaen, er der også råd for det. Der er apps til både Android 🖫 og IOS 🖫, og i hvert fald androidudgaven gør fungerer fint. Det gør den til IOS sikkert også, men jeg har ikke prøvet. Et lille tip: knib sammen på en side for at få en oversigt over alle siderne i bogen eller magasinet, det gør det lettere at springe til en bestemt side. 

Det fungerer bedst med en tablet, og helst en på 10", men fx de nævnte børnebøger som i den fysiske verden er i lille format, er helt OK på min 7" tablet. Magasiner som de nævnte astronomiblade bør have en større skærm med mindre man er indstillet på at zoome.

De kan selvfølgelig også læses på en telefon, men det er kun en nødløsning hvis man sidder et sted og keder sig.

Flygtige udgivelser«

Publikationer har det med at komme og gå på ISSUU. Måske fordi de fungerer som teasere for abonnementsordninger, og nogle er måske ikke uploadet af rettighedshaverne.

Alle de nævnte udgivelser fandtes da artiklen blev udgivet. Siden da er Jørgen Lumbye 🖫 kommet til.

Ændrede min holdning: 
Velargumenteret: 

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.