Man kan angribe mediet, men ikke rigtigt læren i artiklen.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 1. maj 2018 - 12:31 [5]

Man kan angribe mediet, men ikke rigtigt læren i artiklen.

http://thefederalist.com/2018/04/27/jordan-petersons-right-become-dangerous-heres/

Kommentarer


     Peter Lyberth
    s billede

Det bliver da værre og værre....

"If you’re not a formidable force, there’s no morality in your self-control. If you’re incapable of violence, not being violent isn’t a virtue."

Alle kan være voldelige, det kræver ingen træning og konsekvensen af ovenstående tankegang, er at vi alle samme går og gør os klar til konflikten, der aldrig kommer.

Det er formålsløst og åndsvagt.

Og så skulle ham Jordan da kikke lidt ind. Han virker ikke just some en dræbermaskine.

Steven Snedkers billede

Jeg forstår nu ræsonnement meget godt. Hvis du kan noget, men afholder dig fra at gøre det af moralske årsager, foretager du et moralsk valg. Hvis du ikke kan noget og afholder dig fra at gøre det foretager du ikke et moralsk valg. Lidt i stil med Oscar Wildes "Det er let at være dydig på landet. Der er ingen fristelser."

Dertil er det godt for freden og friheden at alle er dygtige.

Folk med "Fuck dig"-penge arbejder bedre og fredeligere end underkuede. Folk med "Fuck dig"-muskler/evner forhandler og holder bedre fred end underkuede.

Og skribenten har ret i den lidt uklare afslutning. Helten skulle have haft ro/evner til at gå fredeligt imellem. Voldelig indblanden var en optrapning.


     Jan Bruun Andersen
    s billede

Var det ikke Roosevelt som sagde "Talk softly, but carry a big stick"?


     Peter Lyberth
    s billede

Men Steven, alt det kan jo være meget rigtigt, men her handler det specifikt om evnen til at øve vold på andre.

Din læsning er jo allerede mere nuanceret end skriften du linker til, men også sådan lidt "yeah duh" agtig, hvis det giver mening.

Det ville give mere mening, at sige at folk skulle være relativt kompente i en lang række felter. Det er både godt, fornuftigt og eskalerer ikke vold.

Steven Snedkers billede

S-togs-kontrollører klarer rigtignok deres job fint uden at have panser-evner hvad angår vold. Evnen til at holde dialogen og principperne, selv når man outgunned og outnumbered er klart også god.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.