Mon ikke de skattebetalende lakajer fra LA og lignende partier vil være kede af hvis en 91-årig skatteunddrager...

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 18. december 2017 - 16:27 [12]

Mon ikke de skattebetalende lakajer fra LA og lignende partier vil være kede af hvis en 91-årig skatteunddrager mister bare halvdelen af de 500 mililiader kroner, han har skrabet sammen til sig selv?

Lakajerne plejer også at blive ramt af sorg, hvis arvinger skal arbejde for deres penge ligesom dem selv.

Lakaj-partierne ser nemlig helst ikke at de kongelige skal følge samme love som småfolket.

Som mere kedelig virksomhedsleder ser jeg dog ikke noget galt i at store og små virksomheder spiller efter samme regler og at også store firmaer betaler til spillepladens vedligeholdelse og udvikling.

https://www.altinget.dk/artikel/vestager-vil-kuglegrave-ikeas-skatteforhold-efter-mistanke-om-milliardfusk

Kommentarer


     Leo Vendler
    s billede

Jeg håber Vestager kan få skovlen under dem. Det er totalt unfair konkurrence mod virksomheder, som betaler enhver sit.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Spørgsmålet er vel om det er ulovligt for et selskab at følge en indgået aftale om beskatning, eller om aben måske snarere primært ligger hos dem som de indgik aftalen med, når/hvis denne efterfølgende ses som udtryk for "utidig fleksibilitet" ved skattekonkurrence nationer imellem. Men det kan måske gå som når Irland meget mod sin vilje blev påbudt at afkræve restskat fra Apple.


     Lars Larsen
    s billede

Min opfattelse af LA er nu snarere forargelsen over det høje skattetryk end at en skatteborger unddrager sin skat. Jeg er voldsomt imod skatte-konkurrence og så kan hollænderne glæde sig over 76.000 jobs pga Holding-konstruktioner, men det koster jo jobs og penge i de øvrige lande. Skatten skal ned, men så må alle også spæde til.

Steven Snedkers billede

Min skiftevis rigtige og forkerte teori om "liberalister"/LA-folk er, at de vil arbejde for størst mulig frihed for ledere af store erhvervsvirksomheder og meget lidt for størst mulig frihed for børn af fattigfolk.

De er ikke så meget interesseret i stor frihed eller gode muligheder for alle, mere I at give så meget som muligt til de etablerede rige vha. fx. svag skattelovgivning. De gider ikke lægge hindringer i vejen for store skatteunddragere. De vil hellere hjælpe dem. På bekostning af resten af samfundet. Vi småfolk kunne få mange skattenedsættelser hvis de store ikke fik lov til at trække milliarder til Luxemburg, Holland, Jersey, Cayman osv. osv.

Steven Snedkers billede

Steven Snedkers billede

Trickle down gør kun 1%'erne rigere

Steven Snedkers billede

Kumulerede Matador-spil gør det svært for nystartede

economist.com - A hated tax but a fair one - Inheritance tax

Steven Snedkers billede

Det er ikke kun den yderste vestrefløj, der har feudalsamfundet som ideal. Ude på højrefløjen kan de også godt lide herremænd med særrettigheder og en klump af bønder, der pukler (og skammer sig lidt oveni). Det er mit håb, at både danskere (og andre europæere) kan vælge politikere, der ikke har feudalsamfundet som ideal. EU vs. Apple var en god begyndelse og EU vs. Ikea ser også lovende ud.

De indkradsede penge skal så bruges til at lade småfolk slippe lettere i skat og aflønne folk for at gøre nyttigt arbejde for alle og uddanne folk til at udføre nyttigt arbejde for alle.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Det principielle liberalistiske synspunkt er vel at skat som sådan er et overgreb, således at det at undvige betaling udgør en slags civil ulydighed. Men vi har jo allerede fri konkurrence i kraft af at ingen hindrer dem i at emigrere til noget som bedre matcher deres forestilling om fravær af statslig indgriben.

en.wikipedia.org - Failed state - Wikipedia

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.