The Crowded Room (miniserie) (2023)

Niels Søndergaards billede
©/Af Niels Søndergaard den 7. januar 2024 - 12:05 [0]
4 ud af 5 spøgelseshuse
Hvem streamer den: 


Spørg Streamingmuligheder leveret af JustWatch og PlayPilot


Set den: 
6. jan 2024
Udgivet: 
9. jun 2023
Genre: 
Varighed: 
10 afsnit
Ikon: 
År: 
2023

At Tom Holland er andet og mere end Peter Parker/Spiderman opdagede jeg, da jeg så Netflix-filmen "The Devil All the Time", og hans spændvidde som karakterskuespiller eksponeres mærkbart og overbevisende med hovedrollen i "The Crowded Room". 

Denne miniserie i ti afsnit fremstår umiddelbart som et flot filmet periodestykke fra 1970'erne. Vi møder teenageren Danny (Tom Holland), der analyseres af psykologen Rya Goodwin (Amanda Seyfried), mens han afventer en retssag for et offentligt skyderi. Vi får mange (og småkedelige) detaljer fra hans forstadsliv, og selv om skuespillerne er på toppen, vil mange formentlig stemple historien som endnu en socialrealistisk dusinvare og miste interessen. Hertil kan jeg kun sige: Hold ud!

For nogle afsnit inde kommer der et fantastisk twist, som vender det hele på hovedet og gør resten til en 5 ud af 5-oplevelse. Hvis du vil vide, hvorfor jeg bestemt synes, du bør afsætte små ti timer af dit liv til denne perle, så klik på spøjlerfeltet, men før du gør det, så overvej lige, om du ønsker at snyde dig selv for en udsøgt overraskelse. Under alle omstændigheder er serien et mesterværk i svøb, men den ville have været endnu bedre, hvis de første fem afsnit var blevet klippet ned til tre eller måske endda kun to afsnit. 

Endnu en gang forstår jeg simpelthen ikke Rotten Tomatoes' kritikeres kollektive nedvurdering og beder dig i stedet klikke på https://shorturl.at/gjFU3  og kigge på RT's publikums dom, der .p.t. er oppe på 92 procent. Sommetider spekulerer man på, om kritikerne nu også fik set det hele, før de fór i blækhuset.

Spøjler!

Den store overraskelse (der kommer som en bombe midt i serien) er, at Danny viser sig at lide af personlighedspaltning, og at mange af de personer, man møder i første halvdel, blot er sider af ham selv, som han har skabt for at kunne leve med frygtelige traumer. Hvis du synes, det er for langt ude, skal du vide, at historien faktisk bygger på en autentisk sag og kan rubriceres som "true crime".

Tom Hollands evne til at portrættere mange forskellige personligheder og skifte imellem dem er fænomenal. Efter sigende tærede rollen så voldsomt på ham, at han var nødt til at tage et sabbatår efter optagelserne.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Bedste streaming-kanaler lige nu

Her på Internetforbrugeren ved vi, præcis hvad vi synes om tusinder af film- og tv-serier. Vi ved også, præcis hvilke film der er tilgængelige på de danske streaming-kanaler lige nu.

Det har vi kombineret til listerne på Bedste film på streaming lige nu . Kig på de lister næste gang du vil købe et streaming-abonnement. Så ved du, hvor du får mest for pengene.

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.

Kommentarer til anmeldelserne

Anm. Link Kommentar Tidsorter stigende
Zero Dark Thirty Ganske spændende

Et...

7 timer 4 minutter siden
Hobbitten: En uventet rejse The Hobbit

Jeg var rigtig godt underholdt. Mere, tak! Fra Jackson, ikke Prime.

Men mine meget korte...

12 timer 9 minutter siden
Hobbitten: Femhæreslaget Fantastisk anmeldelse

Prøv lige at fatte dig i korthed næste gang - den tog jo sin tid at komme igennem...

2 dage 10 timer siden
Hobbitten: En uventet rejse Aldrig mere

De tre ringenes herre-film var kun lige akkurat udholdelige at komme igennem. Her skruer Peter...

4 dage 7 timer siden
Hobbitten: En uventet rejse Karaoke-aften i Midgård

Og i afdelingen for overraskende mere:...

4 dage 15 timer siden
Knox Goes Away Jeg gættede også slutningen...

...Halvvejs gennem din anmeldelse (har verificeret antagelsen ved et Wikipedia-opslag).

...

1 måned 5 dage siden