Steven ūüĆě Snedkers billede
Af Steven ūüĆě Snedker den 4. oktober 2018 - 12:22 [14]

Kommentarer

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Identitets krige er selvf√łlgelig langt fra noget nyt, fx er de jo et stort og gennemg√•ende tema i bibelen, men der kan m√•ske siges at v√¶re et postmodernistisk twist i at frontk√¶mperne for en eller anden identitet nu ofte ikke selv tilh√łrer segmentet, og endda g√•r til makronerne med p√•faldende frav√¶r af interesse for falsificering af deres dogmer.


     Peter Lyberth
    s billede

Det har nu ikke noget med postmodernisme at g√łre...

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Postmodernisme er så uklart defineret, at der ikke er nogen entydig "fortælling" om hvad det er. Men min brug af ordet "fortælling" er en helt bevidst hentydning til hvordan jeg nogle steder ser ting som sandhed gjort relativt til at den skal begrundes i en "fortælling", hvilket vil sige at "den gode fortælling" vægtes over sandhed. Det vil sige at folk der opfinder deres egen fortælling dermed har noget som vinder over sandhed, så de kan hævde hvad som helst om dem der har andre fortællinger. Identitetskrig, altså. Ikke skabt af postmodernisme, blot yderligere fremmet.

Dermed påstår jeg ikke at have defineret postmodernisme, blot observeret træk som findes indenfor det rodede begreb.


     Peter Lyberth
    s billede

Det var din ide om at frontk√¶mperne tilh√łrte andre grupper end de k√¶mpede for jeg bed m√¶rke i...

Steven Snedkers billede

Der er ikke mange transer med i det her tosseoptog - nominelt til forsvar af transers s√¶rrettigheder. Mest fork√¶lede, retningsl√łse middelklasseb√łrn, tror jeg.

youtube.com - McMaster U. MELTDOWN (with Subtitles) - SJW insanity vs Jordan Peterson's monk-like calm ‚ü≤

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Sammenh√¶ngen til udenforst√•ende frontk√¶mpere er at disse i meget h√łj grad fokuserer p√• fort√¶llingen, i postmodernistisk stil, i stedet for at sp√łrge de ber√łrte om der er noget problem. Markant eksempel er n√•r der r√•bes h√łjt om "kulturel appropriation" n√•r hvide kl√¶der sig med inspiration fra andre kulturkredse.


     Peter Lyberth
    s billede

Tjooo tjaaa. Det g√łr det nu hverken nyt eller postmodernistisk...

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Peter Lyberth - Derfor også formuleringen:

Ikke skabt af postmodernisme, blot yderligere fremmet.


     Peter Lyberth
    s billede

Tjaaaa tjoooo, mon dog den reelt er blevet yderligere fremmet. Samme problematikker osv kan ses temmelig langt tilbage og jeg tror mere internettet har haft en forstærkende effekt ift at fremme fortællingen om at det sker mere.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Forskellen er at det nu ogs√• har vundet indpas i akademiske cirkler, i h√łj grad omkring det med relativisering af sandhed i forhold til identitet, i resonans med postmodernistisk tankegang, i stedet for mere velfunderede akademiske traditioner.

Kommer forresten til at tænke på at det passer godt sammen med den mystiske omgang med begrebet "sandhed" som Jordan Peterson ynder med betragtninger som:

The claim I’m making is that scientific truth is nested inside moral truth, and moral truth is the final adjudicator.

Dette meget relative syn på sandhed lyder ganske postmodernistisk samtidig med at han tager afstand fra postmodernisme.


     Peter Lyberth
    s billede

Hvilke mere velfunderede traditioner tænker du på?

Jordan er ubrugelig ift post modernisme. For betyder det bare ‚Äúting jeg ikke forst√•r eller bryder mig om‚ÄĚ

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Peter Lyberth - Langt de fleste andre akademiske traditioner forst√•r "sandhed" som et sp√łrgsm√•l om fakta, evidens og virkelighed, i stedet for at det skal handle om identitetspolitik, hvor den linkede artikel jo netop handler om at den akademiske sandhed nogle steder omdefineres til hvad der passer ind i en postmodernistisk fort√¶lling.

Ikke på grund af postmodernisme, men når dermed forbundne akademiske artikler kan citeres, bliver det lang sværere at marginalisere "fortællinger" uden basis i fakta, evidens og virkelighed.

Steven Snedkers billede

Sat på spidsen:

Klassisk syn: sandhed, objektive fakta, kompetence eksisterer. Postmoderne syn: der er ingen sandhed, objektive fakta eller kompetence. Alt er magt, der gennemtvinger fortællinger.

Postmoderne troende akademikere ansætter (og roser gerne) andre postmoderne troende akademikere.

Men jeg tror ikke at de ville ansætte en postmoderne blikkenslager hvis fortælling afveg fra den klassiske (hvor sandhed, objektive fakta og kompetence eksisterer og alt ikke er gruppers spil om magt)

plus.google.com - Mange timers vidensoverdragelse om et korrumperet akademi. Hvis man ikke give...

Tilf√łj kommentar

Ja, dette er et dumt sp√łrgsm√•l med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
ūüĎć

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.