Nyt (og forholdsvis uforståeligt for mig) for mig: kvinder er en dårlig forretning for Danmark.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 10. februar 2017 - 19:10 [10]

Nyt (og forholdsvis uforståeligt for mig) for mig: kvinder er en dårlig forretning for Danmark. Pinligt ikke helt at kunne forstå en ganske velskrevet artikel.

https://www.mm.dk/kvinder-er-en-underskudsforretning/

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Norske kvinder er så endnu dyrere og folk fra Afrika og Mellemøsten er bestemt heller ikke selvfinansierende

weekendavisen.dk - Weekendavisen

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Tallene ville være mere sammenlignelige hvis de inddrog værdien af samfundsopbyggende arbejde uden lønseddel, her tænker jeg især på den så nødvendige produktion af næste generationer. En skævhed er jo netop at når kvinder lægger mere tid her, giver det et stort bidrag til den offentlige sektor, som med en anden prioritering skulle tage sig af børnene alle arbejdsdage, mens forældre gik på arbejde.

Hvis idealet er at være 100% produktiv i årene mellem uddannelse og pension, skulle vi da afskaffe tvungne indhug i arbejdstiden, som børnesygedage. Det ville selvfølgelig koste mange personalepenge, men her står kvinderne for at levere en ret stor del af den nødvendige arbejdstid uden at klinge i BNP, i nogen grad fordi det stadig er meget udbredt at kvinder fastholder rollen som primær omsorgsgiver.

Steven Snedkers billede

Jeg husker også en Cepos-rapport, der vist konkluderede at jura-uddannelsen var den bedste fordi kandidater tjente sig hurtigst hjem... Så man kan måske ikke leve af at klippe hinanden. Men så sagsøge hinanden, da. Kan desværre ikke genfinde den.

Steven Snedkers billede

Johnnie Hougaard Nielsens billede

CEPOS og jura kunne ligne dette skriv, der dog "kun" placerer jura i topgruppen over uddannelser. Mit indtryk er nu ikke at den mest givende beskæftigelsesterapi for jurister er at sagsøge hinanden, mere at gøre tingene komplicerede, så alle parter har brug for masser af jurister til at lave papirer.

cepos.dk - www.cepos.dk/files/media/documents/notater/2014/notat_-_loengevinst_ved_611_forskellige_videregaaende_uddannelser.pdf

Steven Snedkers billede

Mange tak! Jeg har altid svært ved at huske de der specielle ord fra Cepos-universet: løngevinst, undervisningseffekt osv. og har derfor altid svært ved at genfinde deres fabler. Og jo, jura er i høj grad en byzantinsk beskæftigelse: flipproletaren ved det ene skriverbord tjener penge på at udforme indviklede regler som flipproletaren ved det andet skrivebord får penge for at omgå. Og sådan sysselsætter de hinanden mens de suger penge ud af samfundet.

https://en.wikipedia.org/wiki/Byzantine_bureaucracy_and_aristocracy

Steven Snedkers billede

Som samfund kan man godt ane, at alt ville bryde sammen hvis vi ikke havde jurister til at opfinde og siden skelne mellem regler á la

Guitarer, akustiske3,20 %

Guitarer, elektriske3,70 %

http://www.toldpriser.dk/toldsatser

Den ene hånd modtager penge for at komplicere, den anden hånd modtager penge for at garantere "compliance" eller "evasion"

Johnnie Hougaard Nielsens billede

En ganske særlig DJØF hædersplads må tilfalde geniet bag udformningen af afgiften på mættet fedt, med sådanne guldkorn:

At råvarer er "medgået til" fremstilling af sammensatte fødevarer, betyder at importøren skal betale dækningsafgift af den mængde råvarer, der er anvendt til fremstillingen inklusiv eventuel spild, uanset om spildet opstår, fordi de indkøbte råvarer er fordærvede eller mængden af mættet fedt svinder under produktionen.

Ikke engang en besværlig laboratoriemåling var nok til at fastslå beskatningen af en mager pølse. Ikke engang en emsig kontrollant med øje for stegesvind kunne fastslå om pølsen skulle pålægges nogle ører ekstra i afgift. En fornuftig stemme, som havde overbevist ministeren om ideens tåbelighed, havde dermed begået karriere-selvmord. Højforræderi!

At der kort efter kom undersøgelser, som underminerede hele tanken om mættet fedt som en syndig vare, er så en helt anden sag.

Steven Snedkers billede

Det her med at kalde flertallet for underskudsforretninger så jeg også for nylig i en offentligt mediestøttet (2 mio. kr. til Bias) ilustration til en Cepos-pressemeddelelse.

bias.nu - 6 ud af 10 danskere er en økonomisk underskudsforretning - bias

Steven Snedkers billede

De siger ikke Ballastexistenzen, men det siger jeg, for jeg har besøgt Sonnenstein og er blevet farvet af det

en.wikipedia.org - Sonnenstein Euthanasia Centre - Wikipedia

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.