Sony RX100 I og Canon G9 X I til 2.500 kroner. Det er fantastiske tilbud.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 7. juni 2017 - 12:05 [6]

Sony RX100 I og Canon G9 X I til 2.500 kroner. Det er fantastiske tilbud.

Sony RX100 III, Canon G7 X II og Panasonic LX-15 til 5.000 kroner. Det er ok tilbud. Og rigtig gode kameraer.

Der alle kan være i jakke- eller bukselommen.

http://internetforbrugeren.dk/det-bedste-feriekamera

Kommentarer

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Også uden at gøre brug af mobilkameraernes store styrke omkring fleksibel deling af billeder, må jeg efterhånden sige at den vigtigste fordel ved et lommekamera er en effektiv optisk zoom.

Fx kom jeg her i dag forbi en svanerede med et kuld "grimme ællinger", og selv om jeg brugte mobilkameraet (Galaxy S7) til de fleste billeder (morer mig med at lægge billeder ind på Google Maps), var det særdeles handy at kunne skyde svanereden med bare en moderat zoom på ca. 5X (ud af de 30X som mit Panasonic TZ-70 har).

Ved en gang pixel-peeping står mobilkameraet sig nu glimrende ved en sammenligning af skarphed, også hvis jeg ser bort fra at default er at køre med et lidt rigeligt kraftigt skarpheds-filter.


          Dennis Flood
        s billede

Har RX100 I og det er et fantastisk stykke hardware, men finder oftere og oftere at det bare bliver liggende i lommen fordi mobilen bare er ved hånden og fordi forskellen i de fotos der ender på min skærm ikke er så klar som jeg havde troet den ville være.

Købte det som et bud på noget der kunne klø min spejlrefleks-kløe, men det kan det bare slet ikke...

Steven Snedkers billede

mit rx100 (og min exit fra fagbladet) har afstedkommet et voldsomt fald i min spejlrefleks-brug. rx100 er bare så meget lettere at tage med og ikke mærkbart dårligere end d3200 (mit spejreflekskamera) i de fleste situationer.

d3200 er mest hvis jeg har brug for superzoom eller ekstrem vidvinkel.

så hvad kan vi konkludere? at man ikke rigtig behøver et kamera, hvis man har en topmodel som mobil. medmindre man har brug for zoom eller store tusmørkeevner.

internetforbrugeren.dk - sådan omgås snedker billeder | Internetforbrugeren

Steven Snedkers billede

De nye kameraer snakker i øvrigt både wifi, Windows og Android. Så billedoverførsel/upload er ikke så hård som i gamle dage

canon.dk - PowerShot G9 X Mark II

Steven Snedkers billede

Vejen fra lommekamera til modtager er i hvert fald blevet lidt lettere end i gamle dage

support-asia.canon-asia.com - Sending images from a camera to an Android smartphone (PowerShot G9 X)

Johnnie Hougaard Nielsens billede

En ting som jeg synes er nærmest tragikomisk ved de fleste "rigtige" kameraer, SLR, mirrorless eller lomme, er at de i deres brugerinterface minder mig alt for meget om en gammel Nokia, i stedet for den nemhed som moderne touch-interfaces giver. Ikke at jeg er ude på at afskaffe alle knapper, men jeg har det med at blive træt ved tanken om at skulle krybe rundt i besværlige menuer for at rette simple parametre.

Det kan måske siges at folk som bruger masser af tid med et kamera får de forskellige knap-sekvenser ind på rygmarven, men aktuel standard er nu at kunne bruge tingene uden lange vejledninger eller krumspring. Hvis nogenlunde almindelige mennesker gerne vil supplere deres udmærkede smartphone-kamera med fx zoom, skal det altså ikke være som en tur tilbage til bronzealderen.

Du nævnte forresten RAW som en fordel ved lommekameraer, men det er nu også kommet i den gode ende af smartphones, også uden special-app. Men selv om RAW da er fremragende til folk som gerne vil ind og nørkle med de enkelte optagelser, får det store flertal meget mere ud af auto (incl. moderne HDR), og ganske gemen JPG lagring.

En central parameter for et godt "casual" kamera er kortest mulig vej fra lommen til billedet er skudt. Og selv om mit lommekamera da ikke er skræmmende langsomt (som mit første digitalkamera), er det langt hurtigere med smartphone og quick launch.

Det har "moret" mig at se hvordan nye ting, som UHD video, kommer på smartphones længe før lommekamera-producenterne tager sig sammen.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.