Eurovision Song Contest 2022: Grand Finale

Eurovision Song Contest 2022: Grand Finale (stream/optag). Det er festlig pjank, men også alvorligt. Den europæiske sang- og udklædningskonkurrence, der hvert år får Australien til at flytte tættere på Europa, handler udover musik også om sammenhold. Intet under at stakkels Ukraine vandt den populære og den samlede aftemning.

Som historikeren siger:

Oprindeligt blev Melodi Grand Prixet da også oprettet for at skabe forsoning i de år, hvor Europa skulle hele sårene efter Anden Verdenskrig.

»Det er kitsch og sjov. Men det er også vigtigt at huske, at det var en måde at få de europæiske lande til at tale sammen efter Anden Verdenskrig,« sagde Lisanne Wilken, lektor i Europastudier ved Aarhus Universitet og arrangør af konferencen.

 

I hendes eget hjemland, Grækenland, har de vestligtsindede politikere elsket sangkonkurrencen, siden landet blev frit for militærdiktaturet i 1974. 

Eurovisionen blev set som en mulighed for at lægge landets kaos og Balkan-fortid bag sig. Under Grand Prixet kunne man mænge sig med de 'mere civiliserede' vesteuropæiske lande.

»For dem, der havde en vision om, at Grækenland skulle være en del af Vesten, blev Melodi Grand Prixets signaturmelodi set som lyden af en bedre og mere civiliseret verden,« sagde Dafni Tragaki.

 

Du kan huske tilbage med Wikipedia og forhåbentlig se frem mod en sangkonkurrence i et frit Ukraine i 2023.

Danskerne hjælper i hvert fald med at nå det mål med Den Danske Ukraine Komité og livreddende nødhjælp.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.