Hvidsten Gruppen

Hvidsten Gruppen (6,6 IMDB). Det er den rene idyl. Så ruller de tyske tropper ind i Danmark. Nogle, fx. de brave mennesker fra Hvidsten, kæmper imod besættelsesmagten. Desværre bliver størstedelen af dem henrettet. Filmen er ikke et mesterværk, men med Ukraines formentlig kommende besættelse (dagens gætværk peger nu på Kiev, nordlig rute) en stadig aktuel historie. Således angiver 25% af Ukrainerne i øst (der formentlig tromles først) og 40% af Ukrainerne i nord (der måske også tromles), at de vil yde væbnet modstand.

Det russiske styre har pt. travlt i Hviderusland, Kazakkhstan og mange andre steder, men vi på flødeskumsfronten ikke helt ved hvilket ben, vi skal stå på. Danske borgerlige i KGB-officerens blindgyde vs. Der findes kun en diplomatisk løsning på Ukraine-konflikten trækker grundholdningerne godt op. DR har lidt flere historier om Rusland.

I koret af elendighed er der dog også mere håbefulde stemmer. Mafiabossen lever ikke evigt.

 

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.