Når støvet har lagt sig

Når støvet har lagt sig (stream/optag) (7,2 IMDB).

Fabrikken konstruerer det.

Seerne konsumerer det.

Anmelderne dekonstruerer det (og Katrine dekonstruerer bedst):

Når det er søndag aften, og vi møffer os sammen foran tv-skærmen for at deltage i den fællesspejlingssport, som DR’s dramaserier stadig er for virkeligt mange, så er det selve eksistensen og fællesværdierne, vi skal tumle med, før endnu en uge sætter i gang.
Vi skal skræmmes af døden, vi skal gribes af melankolien, og i det store og/eller små skal vi se os spejlet i vores samfund med dets sammenhængskraft, der er truet af ydre magt og indre dæmoner.
Katrine Hornstrup Yde: DR’s nye søndagsserie ’Når støvet har lagt sig’ er en public service-duks

I bedste politiske korrekthed har vi et persongalleri i alle regnbuens farver. Det pensionistmodne lesbiske par, indvandrerdrengen, alenemoderen og en kynisk kok, der skal forestille at være halv grønlænder bare for at nævne halvdelen. [...]
Og her bliver det interessant at se, om det virkelig er spændende nok så koncentreret at følge de mange optaktshistorier – særligt når alle ser ud til at have det tilfælles, at livet er noget lort.
- Kristian Dam Nygaard: Alt for tung og langtrukken

I virkeligheden handler serien nemlig slet ikke om terror, men om de mennesker, der tilfældigvis bliver ramt.  Om det lykkes at bruge terrorangrebet tematisk – i vores interview fortæller Høgh og Rydén, at terrorelementet skal skabe en modpol til sammenhængskraft – er umuligt at sige efter de tre første afsnit, jeg har set. [...]
Replikker skurer en smule indimellem, hvor karaktererne har tendens til at sige, hvad de mener og føler direkte frem for at udtrykke det som subtekst, som de fleste mennesker gør.
- Freja Dam: ’Når støvet har lagt sig’: DR’s nye søndagsserie fortjener ros for at stryge publikum mod hårene

Svenskerne forsøger sig i delvis samme genre med Kalifat.

Tør/gider man ikke se døden i øjnene søndag aften, kan man i stedet vende blikket mod den lykkeligt terrorfri ø... Island  - hvor mændene strikker.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.

Log ind eller registrer dig for at lægge konstruktive kommentarer.