Navalny

Navalny (stream/optag) (7,7 IMDB). Absolut forrygende, fremragende og morsom dokumentar om en af verdens modigste mænd og hans lige så modige medkæmpere.

Alexei Navalny er en torn i øjet på den væmmelige diktator Putin og har, i modsætning til Boris Nemtsov, Anna Politkovskaya og hundreder af andre politikere og journalister overlevet mere end ét mordforsøg fra Putin.

Navalny er alt det Putin ikke er. Stor, smuk, lynende intelligent, velformuleret og morsom. Og demokrat.

Filmen følger ham under sidste og mest alvorlige mordforsøg og har hjertegribende dødsscener, rørende familiescener og helt surrealistiske samtaler med diktaturets mænd.

Navalny er klasser over andre dokumentarer om samme emne og modtog mange minutters stående klapsalver, da den havde (fysisk) verdenspremiere i København i slutningen af marts.

DR har begået årets bedste filmindkøb og den er stærk anbefalet.

Elsket af Ekkofilm, Guardian, Slashfilm der alle giver den topkarakter. Russiske bots arbejder hårdt på at sænke dens score i IMDB. Men de kan altså ikke gøre meget ved alverdens anmeldere, der knuselsker filmen.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.