Under sandet, Sauls søn, Kongens nej, Das Boot

Under sandet (stream/optag) (7,8 IMDB). Forhadte tyskere skal efter 2. verdenskrig rydde en dansk strand for miner. Det er et umenneskeligt arbejde efter en umenneskelig krig.

Var lige ved at vinde en Oscar.

Sauls søn (stream/optag) (SE) (7,5 IMDB). Om koncentrationslejrlivets rædsler.

"...er en af de mest ubærlige fiktionsfilm, jeg nogensinde har set. Aldrig har en film så hurtigt og effektivt og så lammende ført os direkte ind i Helvedes rådne hjerte og tvunget os til at blive der." iflg. Politikens anmelder.

Filmen vandt en Oscar, en Golden Globe og et hav af andre priser. Både de udenlandske og de indenlandske anmeldere vred sig af fryd og smerte.

Kongens nej (stream/optag) (7,2 IMDB). Den norske konge kunne heller ikke lide de morderiske nazister. Vandt 15 filmpriser. Man forstår godt hvorfor folk laver film om optrin i 2. verdenskrig.

Das Boot (stream/optag) (7,1 IMDB). 8-timers genindspilning af Wolfgang Petersens hyperspændende og hyperklustrofobiske klassikker fra 1981 (som du kan se på Netflix). Nu bare med meget mindre spænding, smukke (historisk ukorrekte) kvinder og fortærskede klicheer. Undgå.

 

 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.

Log ind eller registrer dig for at lægge konstruktive kommentarer.