Yndere af "Vinfup for millioner" vil måske finde fornøjelse i dette nye auktionskatalog fra Christie's.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 14. juni 2017 - 6:01 [13]

Yndere af "Vinfup for millioner" vil måske finde fornøjelse i dette nye auktionskatalog fra Christie's. Det burde være en troværdig, ikke-fiktiv svenskers samling af originale, uforfalskede flasker, der kommer til salg.

Christie's har, som altid, lagt sig i selen for at tale objekterne op i værdi.

I e-kataloget, kan man endda se, at de har bekostet nogle små, røde klistermærker. Det er en fascinerende verden af fælles interesser, forfængeligheder og forgyldt konformitet.

http://www.christies.com/salelanding/index.aspx?intsaleid=27475&saletitle=vinfup-for-millioner

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Her er hvad ekspertpanelet skrev om "Vinfup for millioner". Meget læseværdigt

plus.google.com - Retledt af brave, tænksomme mænd som +Lars Larsen og +Johnnie Hougaard Nielse...

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Også gammelt undertøj kan være mange penge værd, hvis kredsen af interessenter har tillid til papirerne på hvilken stjerne der har båret det, og ligesom ved vin skal det helst ikke være vasket :-)


          Morten Juhl-Johansen Zőlde-Fejér
        s billede

Lidt ligesom Bitcoin.

Steven Snedkers billede

Angående gammelt undertøj: jeg tror at Christie's sælger tingene nyvasket. Men jo, til september er der mulighed for at købe brugt filmstjerne-tøj til en formue. Kjolerne er vist desværre for små til mig. Jeg ville jo gerne have den respekt og aura som proveniensen giver

christies.com - Video: Audrey Hepburn: Exhibition,flagship live and online auctions — September2017 | Christie's’

Steven Snedkers billede

Bitcoin og andre penge fungerer kun i situationer hvor enhver ikke bare kan fremstille hjemmelavede versioner, Morten Juhl-Johansen Zőlde-Fejér. Man får også noget ret forskelligt ud af godkendt og ikke-godkendt valuta. En godkendt 1000-krones seddel giver et flot restaurant-besøg. En ikke-godkendt 1000-krones seddel giver ret mange år i spjældet.

Omvendt giver en 20.000 kroners vin en ok smag og en let brandert. Det skal holdes op mod at en 200 kroners vin giver en ok smag og en let brandert. I dobbeltblindtests er det snart sagt umuligt at smage de 19.800 kroners eksklusivitet og proveniens.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Jeg tror dog alligevel ikke at Christies har indtaget markedet for friskt duftende undertøj (endnu?), men markedet er der, og det må vel kunne "effektiviseres"...

"My friend said guys like things like these. It's a fetish for them. They want to smell you. I thought this is so weird, but after having it up on the website, I realised that guys really do buy them. They want it to be shipped to them in ziplocked bags so the smell don't come out"

jamaica-star.com - Stripper sells used panties online - Coco De Thick makes millions from erotic website

Steven Snedkers billede

En søgning bringer dette for dagen "This set of red silk underwear was worn by Minogue on the cover of her 2012 calendar, and sold for charity at Christie's in 2011 for £5,000."

Så fine Christie's holder sig ikke for gode til at sælge brugt undertøj.

Men - det er til godgørenhed og ikke - som med malerkunst og ure -

aparte investeringer, de løbende taler op.

justcollecting.com - Top 10 Sales Of Celebrity Underwear

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Det er jo så et noget andet marked end hvor aromaen værdsættes. Jeg har bestemt forståelse for det hvis Kylie Minogue ikke har lyst, men hun har en potentiel fast indtægtskilde, og kan sikkert sætte prisen markant højere end de "noget mindre stjerner" kan.

Steven Snedkers billede

Jeg tror, at der er flere forskellige købsmotivationer i spil. De store penge kommer fra A-liste stjerners undertøj. Ikke fordi køber skal sniffe sig ind i en ugudelig, ensom sexrus. Men fordi han skal forære sin yngre kone noget ikonisk, der skal forlene hende med sexappeal i verdensklasse. Måske kunne der også være en forretningskvinde,der ville købe Marilyn Monroes bh for at stive sig selv af til forskellige lejligheder.

Så vidt jeg kan se, har det også en betydning for betalingsvilligheden, at pengene går til et godt formål.

Hende der stripperen sælger tilsyneladende 40 trusser til 300 kr. stykket pr. år. - 12.000 kroner. Kylie kunne sikkert sælge flere til en højere pris. Men hvis det øvrige, velbeslåede samfund så begyndte at købe færre af hendes vanlige ydelser, ville det samlet set være dårlig forretning.

Jeg er - endnu ikke - ekspert på proveniens. Fx. lader det til, at gammelt snotpapir (med snot fra yndig skuespillerindenæse) også kan give penge (til værdigt trængende)

metro.co.uk - Scarlett's used tissue sold on eBay

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Det er vel et åbent spørgsmål hvordan Kylies øvrige publikum ville reagere hvis hun gik ind på markedet for skridt-duft - måske ville det endda give et PR boost at være på forkant med virale overskrifter.

Og der kunne sikkert være en kinesisk samler, som ville opbygge en samling af uåbnede (!) poser med kendis-undertøj, på samme måde som sure gamle vine helst skal beholde proppen.

Steven Snedkers billede

Utroligt! De solgte hele dynen til mere end deres "High Estimate". De havde forventet at sælge den gærede druesaft for max. 2,48 mio USD. Men de fik 2,5 mio USD (16,4 mio DKK) alt i alt. De er altså dygtige.

christies.com - Auction Results

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.