The Peripheral (miniserie) (2022)

Niels Søndergaards billede
©/Af Niels Søndergaard den 16. marts 2023 - 12:36 [0]
4½ ud af 5 dødbringende bistik🐝🐝🐝🐝🐝
Hvem streamer den: 


Spørg Streamingmuligheder leveret af JustWatch og PlayPilot


Set den: 
16. mar 2023
Udgivet: 
21. okt 2022
Genre: 
Varighed: 
1 min
Ikon: 
🐝
År: 
2022

Prime Video har investeret massivt i dyre genreproduktioner som "Reacher", "Jack Ryan", "The Wheel of Time" og "The Rings of Power", som satser på store seertal, men hvis man leder efter noget ud over det sædvanlige, er der også nok at vælge imellem på denne streamingtjeneste, der i mine øjne for længst har overhalet både Netflix, Disney+ og HBOMax. En af disse nicheproduktioner er cyberpunk-serien "The Peripheral", der bygger på William Gibsons roman af samme navn fra 2014, en historie om to fremtidige tidslinjer, hvis skæbner på gådefuld vis er vævet sammen. Flynne Fisher (Chloë Grace Moretz), der  tester VR-simulationer for at tjene penge til sin syge mors dyre medicin, modtager et nyt spil, der giver hende livagtige ud-af-kroppen-oplevelser, og snart bliver hun klar over, at simulationen ikke er et spil, men en kvantetunnel til en android-udgave af hende selv i London 70 år ude i fremtiden.

Da jeg efter de to første afsnit (af  otte) fandt ud af, at serien er produceret af Jonathan Nolan og Lisa Joy, gav det hele straks mening. Parret bag "Westworld" elsker nemlig at lege med etiske følgeskader ved mekaniske kreationer. Denne gang handler det dog ikke så meget om maskiner som teknologi, der overstiger vores fatteevne.

Plottet har en kompliceret baggrund, der ikke bliver skåret ud i pap fra starten. Ikke desto mindre var jeg fanget med det samme, for mystikken øger faktisk bare lysten til at se videre, og efterhånden som serien skrider frem, begynder man at kunne forbinde prikkerne.

Moretz yder en fantastisk præstation som seriens hovedperson, der suppleres perfekt af sin marineinfanterist-bror (Jack Reynor). Og resten af figurerne, både i 2032 (hvor Flynne lever) og i fremtidens London, er perfekt castet, ligesom der er råkælet for scenografien begge steder. Dialogen, der indeholder megen techno babble, kan til tider trække tænder ud, men der også et væld af rigtig gode kampscener.

The Peripheral er en underholdende gang tidsrejse-ramasjang, der vil få dit hoved til at snurre og give dig lyst til mere. Billedsiden er som sagt fantastisk, og produktionsværdien tårnhøj. Jeg har været ret imponeret over Prime på det seneste, og hvis de kan holde denne standard, er der gode ting i vente.

I skrivende stund (august 2023) er fortsættelsen, der ellers var i gang, blevet skrottet af Prime på grund af en verserende screenwriter-strejke.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Bedste streaming-kanaler lige nu

Her på Internetforbrugeren ved vi, præcis hvad vi synes om tusinder af film- og tv-serier. Vi ved også, præcis hvilke film der er tilgængelige på de danske streaming-kanaler lige nu.

Det har vi kombineret til listerne på Bedste film på streaming lige nu. Kig på de lister næste gang du vil købe et streaming-abonnement. Så ved du, hvor du får mest for pengene.

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.

Kommentarer til anmeldelserne

Anm. Link Kommentar Tidsorter stigende
Den vilde kriger Paul er en uartig dreng

Hans smittende entusiasme og gentænkninger på...

6 dage 5 timer siden
Furiosa: A Mad Max Saga Vince Mancini tager fejl. Den

Vince Mancini tager fejl. Den bedste er og bliver 2'eren. Fury Road er hammergod, men Tom Hardy...

1 uge 2 dage siden
Mad Max: Fury Road V8halla

“I should be walking with the Immorta, mcfeasting with the heroes of all time.”

Som en...

1 uge 2 dage siden
Furiosa: A Mad Max Saga Den bedste Mad Max!

Er det ikke. Men bedre end...

1 uge 2 dage siden
Wicked Little Letters History vs. Hollywood

Et andet woke træk i filmen, er intelligensniveauet. De voksne kvinder joller rundt i noget,...

2 uger 5 dage siden
Wicked Little Letters Velmenende historieforfalskning

Velmenende historieforfalskning er stadig historieforfalskning.

I den virkelige verden...

3 uger 7 timer siden