3 Body Problem (første årgang) (2024–)

Niels Søndergaards billede
©/Af Niels Søndergaard den 26. marts 2024 - 11:47 [1]
4½ ud af 5 VR-headsets
Hvem streamer den: 


Spørg Streamingmuligheder leveret af JustWatch og PlayPilot


Set den: 
25. mar 2024
Udgivet: 
21. mar 2024
Genre: 
Varighed: 
8 afsnit
Ikon: 
År: 
2024–

Denne ambitiøse og fængslende filmatisering af den kinesiske forfatter Liu Cixins sf-roman af samme navn er en unik og spændende historie med fantastiske billeder, et labyrintisk plot og et vildt interessant persongalleri, skrevet og realiseret af David Benioff og D.B. Weiss, der også gav os 'Game of Thrones'.

'3 Body Problem' foregår i en nær fremtid og følger en gruppe forskere og ingeniører, som opdager, at vi ikke er alene i universet, og at 'de fremmede', som de kommunikerer med via VR-hjelme og hjernevaskede menneske-proselytter, er alt andet end venligsindede. Samtidig med at forskerne forsøger at forstå den fremmede civilisation, må de slås med politiske forviklinger og personlige problemer. Det lykkes serien at afbalancere de mange sidehandlinger og væve dem sammen til en fortælling, der sender seeren ud på kanten af sædet.

'3 Body Problem' skildrer en nær fremtid, der føles både velkendt og fremmed. Seriens scenografi og dramatiske effekter er en troværdig blanding af futuristisk teknologi og blodig realisme, og vi får langsomt et dybt indblik i de fremmedes tankegang uden (endnu) at få at vide, hvordan de faktisk ser ud. Er de bittesmå, er de kæmpestore, ligner de myg eller elefanter? Vi ved det ikke, for de er stadig langt, langt væk, men de er os teknologisk overlegne og på vej mod Jorden, som de agter at invadere.

I modsætning til det meste af den sf, vi ellers kender fra film og tv, er historien begavet og troværdig og kaster sig modigt ud i komplekse videnskabelige og filosofiske ideer, uden at det på noget tidspunkt føles kedeligt eller prætentiøst. '3 Body Problem' formår med andre ord at være underholdende og tankevækkende på en og samme tid. Det er ikke hver dag, man løber ind i spændende og intellektuelt stimulerende underholdning, men det gør vi her.

Jeg har ikke selv læst bøgerne (som har et godt rygte), og der er allerede (som altid) fans, som brokker sig over filmatiseringen, men i mine øjne er serien et klart must for både gamle og nye sf-fans.

Den danske tekstning, som ikke har været nem, er klaret med bravur af Helle Kaiser-Nielsen. 

Kommentarer

bjørns billede

the 3 body problem beskriver en konstellation af himmel legemer hvis bevægelser er uforudsigelige. Det er umuligt at vide hvilken sol i både virkelig og, især, overført forstand man skal tilbede. Og vælger man forkert trækkes ens liv ud i universets eller Nordkinas kulde. Jeg synes det er svært ikke at læse historien som en parabel over kinesisk politik og historieforståelse. Partiet er ALTID på rette kurs, men kursen og de involverede ledere kan være vanskelige at forstå.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Bedste streaming-kanaler lige nu

Her på Internetforbrugeren ved vi, præcis hvad vi synes om tusinder af film- og tv-serier. Vi ved også, præcis hvilke film der er tilgængelige på de danske streaming-kanaler lige nu.

Det har vi kombineret til listerne på Bedste film på streaming lige nu. Kig på de lister næste gang du vil købe et streaming-abonnement. Så ved du, hvor du får mest for pengene.

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.

Kommentarer til anmeldelserne

Anm. Link Kommentar Tidsorter stigende
Den vilde kriger Paul er en uartig dreng

Hans smittende entusiasme og gentænkninger på...

6 dage 5 timer siden
Furiosa: A Mad Max Saga Vince Mancini tager fejl. Den

Vince Mancini tager fejl. Den bedste er og bliver 2'eren. Fury Road er hammergod, men Tom Hardy...

1 uge 2 dage siden
Mad Max: Fury Road V8halla

“I should be walking with the Immorta, mcfeasting with the heroes of all time.”

Som en...

1 uge 2 dage siden
Furiosa: A Mad Max Saga Den bedste Mad Max!

Er det ikke. Men bedre end...

1 uge 2 dage siden
Wicked Little Letters History vs. Hollywood

Et andet woke træk i filmen, er intelligensniveauet. De voksne kvinder joller rundt i noget,...

2 uger 5 dage siden
Wicked Little Letters Velmenende historieforfalskning

Velmenende historieforfalskning er stadig historieforfalskning.

I den virkelige verden...

3 uger 7 timer siden