Ultrapersonligt it- og kulturstof for noble fritænkere
Når priserne er steget, skyldes det blandt andet, at der i dag er store selskaber som DONG og Vattenfall, der tjener...
Når priserne er steget, skyldes det blandt andet, at der i dag er store selskaber som DONG og Vattenfall, der tjener penge på at udbyde el, mens forbrugeren tidligere blot skulle betale for det, som el kostede at producere. Det forklarer professor fra Aalborg Universitet Frede Hvelplund, der er ekspert i energipolitik:
»Før var prisen lig med omkostningerne, nu er prisen lig med omkostningen plus fortjenesten.«
https://www.information.dk/indland/2010/02/liberaliseringen-el-givet-hoejere-priser
Elpriserne er steget markant og er mere end fordoblet for de private kunder, siden liberaliseringen i 1998. Omlægningen havde den modsatte effekt, end tanken var, konkluderer ekspert, der peger på, at merprisen ryger direkte i elselskabernes lommer.
Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.
Kommentarer
Og her er fx. nogle af de beløb vi taler om http://www.dr.dk/nyheder/penge/dong-chef-kan-score-over-30-millioner-paa-boersnotering
Regeringens sponsorer er først tilfredse, når alle fire elementer er på deres hænder #dkpol Mere vækst-potentiale.
Och vad i helvete har Vattenfall med liberalisering att göra? Vattenfall är ägd av den svenska staten, och skiftande svenska regeringer har varit duktiga till att häva pengar, häva miljarder, från bolagets kassa för att täcka underskott i statskassan. Det har inget med liberalisering att göra. Det är rendyrkad socialisme.
En væsentlig faktor, som ret ofte ignoreres, er at de til tider høje salgspriser skal forrentes gennem ekstra indtjening/besparelser for blot at udligne det regnskabsmæssige minus som opstår i kraft af finansieringen af handelen.
Tilføj kommentar