Larsen, Rifbjerg og Den Danske Sang: Barndommens gade

Kommentarer

Ernst Poulsens billede

Jeg har altid været en fan af, at få DRs historiske indhold ud på nettet. Ikke fordi det giver vanvittigt høje seertal, men fordi DRs public service-indhold er perfekt til historieskrivning. Så hurra for projektet.

Men jeg tillader mig at være ret kritisk over for udførelsen.

Det er nok ikke engang bibliotekarerne - men snarere programmørerne, der har lavet den forside.

På forsiden får jeg et blankt søgefelt og en masse dropdown-menuer, der gør det muligt at søge tidsmæssigt - og derunder nogle radioudsendelser, der kun er præsenteret via en kryptisk rubrik: "Timeslag, klokkeslag og nytårss" (og ja, rubrikken ender sådan). Indholdet viser sig at være afspilning af "Vær Velkommen" ved Nytårstide. Det er altså en sløv indgang til et helt masse godt indhold.

Der er ikke skyggen af emneord, overordnede hit-serier (drama-tv, etc) eller andre indgange. Det er den helt videnskabelige tomme indgang som kræver, at man kommer efter noget konkret. Det nu hedengangne Bonanza-projekt havde fx en langt bedre indgang.

Et projekt af den her type koster et tre cifret millionbeløb, og hvis man brugte en enkelt million og indførte en prioriteret forside - kombineret med alle søgemulighederne, så kunne man 3, 5 eller 7 doble antallet af afspillede udsendelser.

Jeg kan se, at der i medieforliget er bestemt, at man skal undersøge om man kan stille indholdet til rådighed for Lex.dk, og det er fint. Det vil være fint krydderi på en masse artikler på leksikon-sitet, men også kun noget der bidrager i mindre omfang.

Det kunne være fedt at lave en åben eftermiddag, hvor gode folk kunne bidrage med ideer til, hvordan indholdet kom længere ud end en underside på et en biblioteks-hjemmeside. Det burde være muligt at tænke feeds til lokalhistoriske hjemmeside, leksika, turistforeninger, etc. Hvis altså de vil tillade indlejring.

Det er selvfølgelig også lidt pudsigt, at indholdet kun er på Det Kongelige Biblioteks hjemmeside og ikke på dr.dk. Jeg gætter på, at det er en politisk ført hånd, der har taget den beslutning og at dagbladene sidder og glæder sig over at indholdet nu er gemt væk i en historisk mølpose.

Jeg stiller gerne op og rådgiver Det Kongelige Bibliotek en times tid, hvis de har interesse.

Steven Snedkers billede

Jeg blev umiddelbart slået af hvor god søgningen var, at filtre og sortering virkede, og at det afsatte sig oppe i URL'en så man også kan linke præcist til sine søgninger. Det er noget ALT for mange medier forsømmer - inklusive DR.

Med det sagt. Ja! Der mangler emneord.

Mit gæt/håb er at de fuldtekstindekserer hele baduljen (AI, 50.000 kroner? ) og får maskinen til at lave emneord (AI, 25.000 kroner?), der så både kan bladres rundt i og vægtes, når der søges.

DR-Arkivet har allerede åbnet ballet ved at have en Oversigt-knap på søgesiden hvor man kan se thumbnails fra programmet (hvis det er tv). Men her er en af de overraskende fejl.

Hvis vi gerne vil se indslaget om orienteringsløb fra 5. maj 2007, kan vi på søgesiden - ud fra oversigten - gætte os til at, at indslaget begynder efter ca. 10 minutter, Den mulighed har man ikke på selv udsendelsen, fordi de der hellere vil pushe relateret indhold. ... Der så ikke er en tøddel relateret. Jeg ser tre programmer fra Flemmings helte-serien, der intet har med hverken  orienteringsløb eller sport at gøre.

Puuuuh.

Ansæt en bibliotekar!

Projektet fortjener helt klart også en prioriteret forside og en egentlig redaktør. Det ville, som med DR Gensyn, kunne mangedoble brugen.

I forhold til Bonanza fik DR Gensyn dobbelte så meget og dobbelt så godt på hylderne - og overgik så Bonanza 21 gange.

En redaktør kunne så også hjælpe alle publicistiske medier med at linke korrekt til deres kilder. Indlejring kommer nok ikke til at ske på hverken kommercielle eller ikke-kommercielle sider. Men links, der består til evig tid, er også finere. Især hvis de anstrenger sig lidt mere med forhåndsvisningen af dem.

Jeg har, som du, været til "Hjælp DR en eftermiddag"-arrangementer. Jeg har også kastet ubetalte arbejdstimer efter DMI.

Min konklusion er: de kan kun høre, hvad man siger, hvis de betaler for det. Ellers er det bare brugermumlen. Selvom pointerne er så skarpe, som de kan være.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Bedste streaming-kanaler lige nu

Her på Internetforbrugeren ved vi, præcis hvad vi synes om tusinder af film- og tv-serier. Vi ved også, præcis hvilke film der er tilgængelige på de danske streaming-kanaler lige nu.

Det har vi kombineret til listerne på Bedste film på streaming lige nu. Kig på de lister næste gang du vil købe et streaming-abonnement. Så ved du, hvor du får mest for pengene.

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.