Hit Man (2023)

Niels Søndergaards billede
©/Af Niels Søndergaard den 11. juni 2024 - 9:08 [0]
3 ud af 5 falske lejemordere
Hvem streamer den: 
Spørg Streamingmuligheder leveret af JustWatch og PlayPilot


Set den: 
10. jun 2024
Udgivet: 
7. jun 2024
Genre: 
Instruktør: 
Varighed: 
115 min
Ikon: 
År: 
2023

College-læreren Gary Johnson (som var en virkelig person, der døde i 2022) havde i 80'erne et ekstrajob i Houstons politikorps, hvor hans opgave var at udgive sig for professionel lejemorder og lokke potentielle kunder i fælden og få dem anholdt. Det gjorde han over tres gange, og det er naturligvis en god historie, som nogen burde lave en film over, og det har Richard Linklater så gjort. 

I første akt præsenteres vi for Johnson (Glen Powell) og historien om, hvordan politiet opdager hans talent og forsyner ham med en skjult mikrofon, og i filmens yderst underholdende anden akt ser vi ham så i aktion ude i felten. 

Han får anholdt en stribe potentielle mordere og møder så den smukke Madison Masters (Adria Arjona), der lever i et utåleligt ægteskab og vil have sin mand ryddet af vejen. Gary brænder varm på den sexede kvinde, og i stedet for at lokke hende i fælden overtaler han hende til at opgive mordplanen og i stedet bruge pengene til at flytte fra manden og blive skilt. Derefter indleder den falske lejemorder en hed romance med Madison. 

De to skuespillere har en rigtig god kemi, og det er yderst stimulerende at følge deres forhold, indtil det naturligvis ender galt, for en dag får Gary en ny potentiel kunde, nemlig Madisons eksmand, der vil have hende ekspederet. 

Det er et fint plottwist, men Linklater taber desværre det hele på gulvet i tredje og sidste akt. Jeg kan ikke røbe detaljerne her, men på trods af den kiksede slutning er filmen bestemt værd at se alene for de hotte scener mellem Powell og Arjona. Min oprindelige bedømmelse ryger dog fra fire stjerner ned på tre. Hvorfor kan du se i spøjlerfeltet.
 

Spøjler!

Inden Gary kan nå at lokke ægtemanden i fælden, bliver denne myrdet, og Madison viser sig at være den skyldige. Det er umiddelbart en spændende drejning, og man forventer nu en film noir-slutning med en femme fatale, der narrer antihelten til at blive medskyldig for siden at lade ham tage faldet, og Gary hjælper hende ganske rigtigt et pænt stykke hen ad vejen, da hun begår sit mord nummer 2 (ved at forgive en politimand, der har gennemskuet hende og nu vil have sin del af kagen). 

Men nej, Gary og Madison ender med at blive gift og leve lykkeligt til deres dages ende. Vores hovedperson, der ellers var sådan en pæn mand, viser sig altså at være stjernepsykopat. 

Det var Gary Johnson ikke i virkeligheden (og heller ikke i resten af filmen), så man forstår ikke, hvorfor Linklater ikke bare brugte en fiktiv hovedperson og gav sig tid til at uddybe hans dobbeltnatur, men absolut skulle lave filmen som en (falsk) biografi. Det hænger simpelthen ikke sammen.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Bedste streaming-kanaler lige nu

Her på Internetforbrugeren ved vi, præcis hvad vi synes om tusinder af film- og tv-serier. Vi ved også, præcis hvilke film der er tilgængelige på de danske streaming-kanaler lige nu.

Det har vi kombineret til listerne på Bedste film på streaming lige nu. Kig på de lister næste gang du vil købe et streaming-abonnement. Så ved du, hvor du får mest for pengene.

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.

Kommentarer til anmeldelserne

Anm. Link Kommentar Tidsorter stigende
Den vilde kriger Paul er en uartig dreng

Hans smittende entusiasme og gentænkninger på...

6 dage 7 timer siden
Furiosa: A Mad Max Saga Vince Mancini tager fejl. Den

Vince Mancini tager fejl. Den bedste er og bliver 2'eren. Fury Road er hammergod, men Tom Hardy...

1 uge 2 dage siden
Mad Max: Fury Road V8halla

“I should be walking with the Immorta, mcfeasting with the heroes of all time.”

Som en...

1 uge 2 dage siden
Furiosa: A Mad Max Saga Den bedste Mad Max!

Er det ikke. Men bedre end...

1 uge 2 dage siden
Wicked Little Letters History vs. Hollywood

Et andet woke træk i filmen, er intelligensniveauet. De voksne kvinder joller rundt i noget,...

2 uger 5 dage siden
Wicked Little Letters Velmenende historieforfalskning

Velmenende historieforfalskning er stadig historieforfalskning.

I den virkelige verden...

3 uger 9 timer siden