Ringenes herre: Magtringene, sæson 2 (2022)

Klaus Æ Mogensens billede
Af Klaus Æ Mogensen den 26. oktober 2024 - 11:29 [0]
4 ud af 5 magiske ringe
Hvem streamer den: 
Spørg Streamingmuligheder leveret af JustWatch og PlayPilot


Set den: 
25. okt 2024
Udgivet: 
1. sep 2022
Genre: 
Ikon: 
År: 
2022–

Den første sæson af Magtringene, Amazon Prime Videos prequel til Ringenes herre baseret på dennes appendikser, fik en ret blandet modtagelse af publikum, blandt andet fordi den tog sig nogle friheder med oplægget - men det samme kunne siges om Peter Jacksons filmatiseringer af Ringenes Herre og ikke mindst Hobbitten, uden at det gik ud over karakteren på IMDb. Jeg synes at den ret skrappe kritik af sæson 1 var uretfærdig, selvom blandt andre Niels Søndergaard er uenig med mig. Nu har jeg så set sæson 2, og efter min mening burde den få al kritikken til at forstumme (selvom jeg godt ved at det ikke vil ske).

Første sæson sluttede med at de tre magiske elverringe blev smedet af elversmeden Celebrimbor med hjælp fra den gådefulde Halbrand, og vi fik også til sidst afslører hvor Sauron havde gemt sig siden hans formodede død. Fokus i denne sæson er på hvordan Sauron i en ny forklædning manipulerer Celebrimbor til at smede syv ringe til dværgenes herrer og menneskenes konger, men vi følger også en række andre samtidige narrativer. I øriget Númenor kæmpes en magtkamp mellem den retmæssige tronarving Miriel og den ambitiøse Pharazôn; i landet Rhûn mod øst prøver to hobbitter at hjælpe den mystiske, himmelfaldne Fremmede til at finde sin skæbne; i dværgenes rige Khazad-Dûm får en katastrofe den aldrende konge Durin II til at søge nye veje til at bringe lys til den underjordiske by; I Lindon er Galadriel og Elrond uenige om hvorvidt man kan stole på elverringene; i Mordor søger den mørkeramte elver Adar at samle en orkhær, og den unge Isildur må kæmpe for at overleve i Sønderlands ødemark efter første sæsons katastrofale vulkanudbrud og støder på flere overlevende, blandt andre elverbueskytten Arondir og drengen Theo. Der er meget at holde styr på, men hvert afsnit begynder med hjælpsomme referater af hvad der hidtil er sket, og Prime Video har også lagt et referat af hele sæson 1 op, og det hjælper.

Sæsonen otte afsnit er på omkring en time hver, så sæsonen er altså omtrent lige så lang som Jacksons tre Ringenes herre-film tilsammen, men den virker ikke for lang, I de første mange afsnit er vægten lagt på intriger, magtkampe og Saurons manipulation af snart sagt alle og enhver, og det giver en knugende spænding, der varsler at noget må springe i luften til sidst, og det gør det også (næsten bogstaveligt) i sæsonens sidste tre afsnit, hvor der er action nok til at tilfredsstille de, der sætter pris på den slags. Mange af sæsonens konflikter bliver forløst, men andre venter forude i de næste sæsoner, hvoraf der er planlagt i alt (mindst) fem. Jeg håber at vi får lov til at se serien til ende, men det er langt fra en sikkerhed i disse streaming-tider, hvor et lille hik i seertal kan få direktørerne til at stoppe serier, uanset hvor gode anmeldelser de får. Jeg var i hvert fald godt underholdt af denne anden sæson, som jeg synes står stærkere end den første - og selv kritikerne må indrømme at Magtringene er ualmindelig flot.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Bedste streaming-kanaler lige nu

Her på Internetforbrugeren ved vi, præcis hvad vi synes om tusinder af film- og tv-serier. Vi ved også, præcis hvilke film der er tilgængelige på de danske streaming-kanaler lige nu.

Det har vi kombineret til listerne på Bedste film på streaming lige nu . Kig på de lister næste gang du vil købe et streaming-abonnement. Så ved du, hvor du får mest for pengene.

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.

Kommentarer til anmeldelserne

Anm. Link Kommentar Tidsorter stigende
Sidste vidne Dejlig 70'er paranoia

Filmen er ikke noget mesterværk, men har en særegen stemning, der gør den ganske minde- og...

2 dage 2 timer siden
Crash Jeg har set alt af Cronenberg

Jeg har set alt af Cronenberg undtagen den seneste (Crimes of the Future), og jeg har også...

1 uge 11 timer siden
Crash Det er dødsfetichisme

Det er dødsfetichisme og sygelig optagethed af død, tilskadekomst og sygdom.

Det ramte...

1 uge 1 dag siden
Crash Sært. Jeg husker den som rigtig god.

Jeg erindrer ikke meget, bortset fra at den gjorde voldsomt indtryk på mig og vist (under...

1 uge 1 dag siden
Ondskabens hus Professionelle (og uprofessionelle) kritikere

En ting, de fleste kritikere har til fælles, er, at de er nødt til at passe på ikke at blive...

1 uge 2 dage siden
Ondskabens hus Modens diktater i filmverdenen

Ondskabens hus er sådan et medley af gyserfilmhistoriens højdepunkter/mest udtrådte troper....

1 uge 6 dage siden