Ultrapersonligt it- og kulturstof for noble fritænkere
"Scan dine billeder og bøger inden det er for sent," er der en, der siger.
"Scan dine billeder og bøger inden det er for sent," er der en, der siger.
Med en scanner eller et (mobil) kamera kan man få både fotos og hele gamle bøger over på harddisken.
Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.
Kommentarer
Gode odds for at man redder dem ind i en tidslomme i stedet. Holdbarheden på bøger og fotos er højere end alle kendte digitale medier.
Ja, der er nogle ret interessante pointer, jeg ikke fik gået ind i. Med musik og film er det vist klart at digital+backup er bedre end kassette, vhs og dvd. Med dagbøger og fotos er det lidt sværere. Formater, der ikke kræver afspillere, kan vise sig at være mere robuste end formater, der kræver afspillere. "Det digitle hul i tidslinjen" og alt det der. På den anden side: To overlevelseschancer er bedre end én.
Så er der problemet med at bruge samlingerne. Min farmor efterlod en overskuelig mængde billeder (200?), der var rimelig godt deklareret. Jeg kommer til at efterlade mig over 0,1 mio billeder i en pærevælling. Der kræves kortsigtet teknologi som Picasa/Google+ for at finde bare en lille smule ud af hvem, hvad og hvor, hvad angår billederne.
Google Chromecast er dog nogenlunde god til at sparke lidt liv i den gigantiske, yil hverdag bortgemte, fotosamling. Chromecast kan i "idle" stå og skifte til et nyt billede i et album engang hvert halve minut. Man kan også give den anden udødelig kunst http://www.fagbladet3f.dk/temaer/digitalt/70656d5ead36450d8a8967e88778108a-20120926-faa-kunst-for-millioner-paa-vaeggene at vise frem. Men på en eller anden måde tror jeg ikke at nogen af arvingerne magter at se alle mine billeder igennem.
Tilføj kommentar