"Vores styrke er at levere et solidt og troværdigt fundament for debatten.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 11. oktober 2016 - 5:48 [6]

"Vores styrke er at levere et solidt og troværdigt fundament for debatten. Altså klassiske dyder som at perspektivere, undersøge, kritisk udspørge, rapportere, iagttage og oplyse. Det er det, vi kan, som Facebook og Twitter ikke kan."

http://journalisten.dk/hurra-holdningsloesheden

Kommentarer

Steven Snedkers billede

og jeg kan med stolthed berette, at Internetforbrugeren har én klumme/holdningsartikel. de resterende 80 artikler er forholdsvis hard science/hard news.

og selv holdningsartiklen bakkes op af 30-40 links

http://internetforbrugeren.dk/der-er-ikke-noget-som-den-uvirkelige-ting

internetforbrugeren.dk - der er ikke noget som den uvirkelige ting

Johnnie Hougaard Nielsens billede

"Holdningsløsheden" bliver skadelig når der tilsyneladende er så stor berøringsangst at faktacheck bliver noget separat (og sjældent), at det ses som en holdning at gå i rette med de "fakta" der præsenteres fra en part.


          Peter Mørk Andreasen
        s billede

Der er vel ikke noget galt med at have en holding til tingene, bare man gør læserne klogere samtidig?

Steven Snedkers billede

Hvis man er redelig og linker til sine kilder, underbygger sine pointer, kan holdningsstof gøre folk klogere.

Jeg tror at Susanne ser en forskel på klassisk journalistik (forsøg at berette redeligt, find de bedste kilder) og holdningsstof (forsøg at berette sjovt/krænket/opviglende med få, uldne, hemmelige kilder og cherry picking).

Jeg mener dog at debat i aviser stadig har sin plads - hvis redaktionen tvinger folk til at være redelige. Tom Ahlbergs opgørelse kan trække likes på Facebook, næsten bestå et faktatjek og generelt slippe for kritisk granskning. Men skulle opgørelsen i en avis, skulle den have højere niveau jvf. https://www.facebook.com/tom.ahlberg/posts/10207323253427204?comment_id=10207325370000117&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R%22%7D

Men så skal redaktionen igen arbejde. Det er billigere med et hold klynkere på Politiken og et hold vrissere på Tante B. Selvom de ærværdige gamle aviser måske skulle holde sig for gode til det.

Steven Snedkers billede

Avis-debat burde efter min mening hæve sig over fan-service/fordoms-service, "Kender du typen?"-humor https://plus.google.com/+StevenSnedker/posts/WUyuUdD41XD . Selvom det er det billigste og populæreste.

plus.google.com - Lad os vælge en ny Mads Holger. Det bliver et rodsammen af nedgørelser,…

Steven Snedkers billede

https://da.wikipedia.org/wiki/Firebladssystemet døde nu ud efter 2. verdenskrig. Men jo, der er også en pointe i at slatten journalistik ikke er meget bedre end slatten debat.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.