Investering: brug nogle penge nu, høst flere i fremtiden.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 25. april 2017 - 14:58 [6]

Investering: brug nogle penge nu, høst flere i fremtiden.

Låntagning: brug nogle penge nu, brug flere i fremtiden.

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti ved du hvor du har.

http://finans.dk/privatokonomi/ECE9529034/vedtaget-nu-bliver-det-billigere-at-laane-til-sommerhuset/

Kommentarer


     Lars Larsen
    s billede

Nu er det heldigvis op til folk selv at vælge at optage lån. Men gør de det som må de også tage konsekvensen og lide nød, når kriser igen og det kommer den til. Dette tiltag er et tegn på, at vi er ved at nå toppen i denne konjunkturcyklus.

Steven Snedkers billede

Jeg troede at folk optog stupide lån og så lod andre tage konsekvenserne af dem. Jeg fastforentede svar-enhver-sit type har i hvert fald betalt en hel del direkte og indirekte til de uansvarlige långivere og -tagere. Mere indirekte har jeg også skulle føre firma gennem en finanskrise. Jeg ville ønske at politikerne arbejdede for et mere stabilt samfund og tænkte investering i langsigtet velstand. Men det er selvfølgelig sværere.


     Lars Larsen
    s billede

Vi har alle betalt for meget på lån. Man anvender her-og-nu-vurderinger i stedet for vurderinger set over flere år. Alle burde kende til konjunktur-teori og så ville de ikke turde købe hus idag, men langsigtet set var det også bedre for dem. Der skal være en større konsekvens ved ens handlinger og det gælder også banker.


     Lars Larsen
    s billede

Jeg har respekt for folk der ønsker fastforrentede lån og så ved de hvad de har. Men vi optog flexlån i 2009 og har renoveret meget og investeret meget i forbedringer og komfort. Den sparede rente står på kontoen, så nu kan vi overveje at bygge til for egne penge og ikke være afhængig af kreditinstitutter. Det er frihed for mig. Har just forlænget F5 til 0.37 i rente.

Steven Snedkers billede

Når jeg taler uansvarlige långivere og -tagere, tænker jeg mere på lånene med 10-årig afdragsløshed. Når der kommer et slæb boliger til billigt salg eller på tvangsauktion nær mig, påvirker det min boligpris meget negativt og den eneste tak er højere udgifter i forbindelse med mit eget lån.


     Lars Larsen
    s billede

Spot on, Steven ! Afdragsløshed er godt om det bruges til afdrag på dyrere gæld. Eller opsparing på anden vis om man alene ser det økonomiske. Mig bekendt anvendes gældsfaktorer ved udregning om der kan optages gæld. Men ret beset burde man lave en følsomhedsanalyse af hele økonomien.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.