Kronik: Her er myterne om verdens største pengepolitiske eksperiment

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 11. oktober 2017 - 14:56 [5]

Kommentarer


     Lars Larsen
    s billede

Der er en del rigtige ting i det, som Asger skriver. Men der er i mine øjne også en hel del mere. Hvorfor forbruger forbrugerne så ikke flere penge, når der nu er rigelige penge på gaden ?

Usikkerhed om fremtiden med øget automatisering og konstant fokus på omkostnings-besparelser kan være årsager.

Måske er der heller ikke det samme behov for investering i varige forbrugsgoder, som hidtil ?

Investering i stereo-anlæg og andet er blevet afløst af en smartphone. Vi behøver ikke købe vinyler eller CD'er mere, da det kan streames. På mange måder ændrer vi vores samfund til, at mindre behøves. En musik-leverandør kan jo i teorien forsyne hele verden, men der skal ikke printes CD'er og lignende mere.


     Lars Larsen
    s billede

Risikoen for, at PIIGS går ned er da i stor grad overset og vi har slet ikke set det værste endnu i disse lande. Der er flere lande, hvis økonomi stadig ikke hænger sammen og de bruger egentlig ud af EURO'en, da de har behov for de gammeldags devalueringer af deres egen valuta. Det er ingen langsigtet løsning, men hvilken anden findes for dem ? Efter så mange fede år med lave renter har de fortsat ikke fået deres økonomi på fode.


     Lars Larsen
    s billede

Det er korrekt, at det er de velstillede, som nyder bedst af rentesænkninger og finansielle lempelser. Sådan har det altid og vil altid være. Vi kan bare se på vores pensionsdepoter m.v. Vi skal dog bare huske at gå i kontanter på et tidspunkt, så vi ikke tager den store nedtur med igen ligesom i 2007-2009.

Men det er nok også væsentlig mere bekvemt politisk at lade ECB trykke flere penge end at tage slagsmålet i folketinget om at sænke skatten....


     Lars Larsen
    s billede

Og jeg fatter slet ikke de mennesker, som tør købe fast ejendom i f.eks. København pt. Det er vanvittige priser og de må forudse svære hug i formuen om få år frygter jeg. Og de kan jo kun vanskeligt få hjælp af Folketinget igen ligesom sidst. Men måske ikke afdragsfrihed i 40 år kan afhjælpe problemet....

Steven Snedkers billede

Jeg kan på det varmeste anbefale at følge MB på Twitter. Der går næppe en dag uden en interessant graf og han har ekspertisen til at have holdninger, man bør tage alvorligt.

twitter.com - Magnus Barsøe (@MagnusBarsoe) | Twitter

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.