"Twice a day for five days, I tried saying a bunch of phrases that could theoretically be used as triggers.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 11. juni 2018 - 7:00 [10]

"Twice a day for five days, I tried saying a bunch of phrases that could theoretically be used as triggers. Phrases like I’m thinking about going back to uni and I need some cheap shirts for work. Then I carefully monitored the sponsored posts on Facebook for any changes.

The changes came literally overnight. Suddenly I was being told mid-semester courses at various universities, and how certain brands were offering cheap clothing. A private conversation with a friend about how I’d run out of data led to an ad about cheap 20 GB data plans. And although they were all good deals, the whole thing was eye-opening and utterly terrifying."

Vice er ikke verdens mest troværdige medie. Men Facebook Messenger er heller ikke verdens mest privatlivsværnende app.

https://www.vice.com/en_au/article/wjbzzy/your-phone-is-listening-and-its-not-paranoia

Kommentarer


     Peter Lyberth
    s billede

Når jeg taler med en ven, slutter vi jævnligt af med at sige bombe, bombe, isis, Christiansborg.

Bare for at holde systemet lidt igang

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Artiklen er overordentligt tyndbenet. Først det sædvanlige roderi med at tale om det som salg af data, og kun en enkelt indirekte markering af i stedet at vise reklamer baseret på interesser, hvordan Facebook så end er kommet frem til dem.

Videre synes jeg at det lyder meget sært at en "senior security consultant" taler om det som uoverstigelig svært at komme frem til triggers, når en aflytning af data, i kombination med at vide hvad der bliver sagt, skulle gøre det nemt at observere en sammenhæng til hvornår der pludselig sendes en bunke krypterede data til en eller anden server. Alternativt holde øje med om en app på tilsvarende påfaldende tidspunkt pludselig lagrer en klump data lokalt.

Kort sagt er der en masse fokus på at få det til at lyde som løbende overvågning fra nogen som køber data, og absolut ingen interesse for at få rede på hvad der faktisk sker.

Steven Snedkers billede

Jeg er for doven til at researche det men: hvis nu messenger sender 1 eller 100 mb "dagensovervågning.crypto" kl. 19:34 hver aften, har man lille mulighed for at gætte sig til, hvad der er i den.

Men jo, det er en tynd artikel. Skulle jeg skrive om emnet ville jeg også tjekke eksperten og se nærmere på hvad Apple/Google/Facebook selv siger, at de gør.

Samt installere Messenger og se om jeg kunne påvirke reklamerne med snik-snak. Vice er generelt ikke helt til at stole på.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Steven Snedker - Muligheden for forsinket, fx daglig, indsendelse af en klump data var netop pointen med at jeg også var inde på at "holde øje med om en app på tilsvarende påfaldende tidspunkt pludselig lagrer en klump data lokalt". En god gammel teknik som at se på udsving i strømforbrug kan også give spor.

Min bredere pointe var risikoen for at en artikel med en sådan glæde for at give den et "paranoia" twist automatisk er ligeså unøjagtig omkring de mere konkrete omstændigheder for hvad de egentlig har afprøvet, eller ej.

Sagt på en anden måde, en sådan clickbait overskrift kunne tænkes at være opstået på et meget tidligt tidspunkt i den "kreative proces" omkring artiklen.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

(Et forskningsområde for Dr. Peter Hannay er "digital forensics", så han skulle da om nogen være klar med teknikker til at grave dybere end niveauet med "det var da påfaldende").

Steven Snedkers billede

Som I sikkert allerede har hørt ovre fra det andet bord i denne lille café.

plus.google.com - TL;DR App from Spanish Soccer association switches on microphone to listen if...

Steven Snedkers billede

Det gør dog ikke Vice-artiklen mere troværdig/korrekt


     Kasper Gårdsdal
    s billede

Vild historie! Tjek også programmet aflyttet på radio 24/7 for mere info.

Steven Snedkers billede

Link eller det er løgn, Kasper Gårdsdal


     Kasper Gårdsdal
    s billede

Steven Snedker Ja, okay. De taler ikke om så meget andet. Det er ikke et program jeg lytter til fast og kan derfor ikke redegøre for hvilke der er bedst egnet til emnet :-)

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.