God journalistik skal også hyldes.
God journalistik skal også hyldes. Hr. Rothenborg bider sig fast, får soundbite til svar utallige gange, bider sig mere fast og udstiller vrøvlet med et simpelt, håndfast eksempel: "Du cykler jo selv rundt i København nogle gange. Er det et retvisende billede for dig som cyklist, at forureningen er nede under grænseværdien tre meter fra biltrafikken på H. C. Andersens Boulevard, eller skal forureningen være under det sundhedsskadelige niveau alle steder, for eksempel også når cykelstien er under en meter fra bilerne?"
Selvom man synes at fagligt er godt og kontinuitet er godt, får man en fornemmelse af at faglig kontinuitet er vrøvl sagt af folk, der snyder på vægten.
http://politiken.dk/indland/ECE2490328/minister-vi-flytter-forureningsmaaler-for-at-sikre-faglig-kontinuitet/ ⟲
Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.
Kommentarer
DRs journalister (ok én journalist i ét tilfælde som jeg fluks linker til) kunne lære en del af Hr. Rothenborg om at spørge kilderne intelligent: https://plus.google.com/u/0/115565984194277967328/posts/CKGUTN1phFW
Hvorfor spørger manden om det samme 10 gange i træk?! Han har jo fået et svar, og det ændrer sig nok ikke fordi man spørger om det samme igen og igen.
Det er altså IKKE god journalistik. Overhovedet ikke. Tynnel er god journalistik, men ikke dette.
Hvis man virkelig ville bedrive godt journalistik på dette, så kunne man jo starte med at finde ud af hvad retningslinjerne er for placeringen af målere. Det kunne jo være, at det var der, hunden ligger begravet..
Jeg er mere interesseret i hvordan det kan give kontinuitet, når man flytter måleren?
Mikkel Madsen Jeg tænker mig, at han stiller samme spørgsmål 10 gange i træk for at afdække et Miliband-loop ( http://www.theguardian.com/commentisfree/2011/jul/03/charlie-brooker-stop-ed-miliband ⟲ ) der siden ender oppe i rubrikken. Han får svar ("faglig kontinuitet", forholdsvis intetsigende) som han så måler mod den virkelige verden ("Du kører selv på cykel [...]", konkret, kan forstås af alle). Det er da udmærket journalistik. Politikere (o.l.) skal ikke kunne slippe afsted med at sige fine ord ("faglig kontinuitet"), når deres job er at forklare holdninger eller beslutninger, så folk kan forstå dem.
Jannik Hansen Jeg forestiller mig en faglig kontinuitet hvor man hvert år flytter alle målere, der målere højere forurening end gennemsnittet, 3 meter væk fra forureningskilden. Så vil der være planmæssige, årlige forbedringer. I hvert fald hvad angår spin og kommunikation.
Mikkel Madsen Hverken http://www.fagbladet3f.dk/temaer/digitalt/32f521d085e64418a0a3509cedbd32df-20141211-blockbuster-20-hvem-blev-snydt ⟲
eller
http://www.dr.dk/nyheder/viden/tech/tdc-genopliver-blockbuster ⟲ vinder eller bør vinde Cavling-prisen . De er ikke nær så vigtigt som det Tynell skriver om (og har vundet Cavling-prisen for). Men selv småartikler om småemner kan være god eller dårlig journalistik. Et godt forsøg på at komme til bunds i kommunens målerflytning er en lille artikel om et lille emne, men jeg syntes stadig at den leverede langt mere, end jeg havde forventet.
GIFT DEG ALDRI MED EN SNEKKER, ALT HAN BYGGER BARE KNÆKKER
Tilføj kommentar