The Killer (2023)

Niels Søndergaards billede
©/Af Niels Søndergaard den 12. november 2023 - 11:01 [2]
3 ud af 5 snigskytterifler
Hvem streamer den: 


Spørg Streamingmuligheder leveret af JustWatch og PlayPilot


Set den: 
11. nov 2023
Udgivet: 
10. nov 2023
Genre: 
Instruktør: 
Varighed: 
118 min
Ikon: 
År: 
2023

Filmen begynder i Paris, hvor en navnløs lejemorder spillet af Michael Fassbender rammer og dræber den forkerte person, hvorefter han selv bliver jaget vildt. Ad diverse omveje når han tilbage til sit skjulested i Den Dominikanske Republik, hvor nogen i mellemtiden har ransaget hans hjem og  været tæt på at dræbe hans kæreste. Og så går han på hævntogt.

Det lyder spændende, men er desværre kedsommeligt. Filmen begynder i bedste noir-stil med en voice over, men dette bliver ved og ved og ved i to timer, hvor vi hele tiden er inde i hovedet på vores antihelt, og det bliver i længden træls at høre ham aflire det samme mantra om og om igen for at bevare roen. For selv om vi altså konstant følger hans tanker via en indre monolog, får vi intet indblik i, hvem han er. Heller ikke i den ydre handling røber han noget om sig selv, ud over at han iskoldt dræber både skyldige og uskyldige. Vi får aldrig at vide, hvad der har gjort ham til det uhyre, han tydeligvis er. 

Instruktøren David Fincher har tidligere givet os mesterværker som "Se7en", "Fight Club" og "Gone Girl" og er kendt (og på settet berygtet) for sin perfektionisme. Teknisk er filmen da også et godt eksempel på instruktørens upåklagelige overblik, især hvad kameraarbejde, belysning og klipning angår. Men projektet hæmmes af sin endeløse fortælling, sit middelmådige manuskript (endda blandt andre leveret af Andrew Kevin Walker, der skrev "Se7en") og sit enøjede fokus på en hævnhistorie, som man har set meget bedre før. Og slutningen er en skuffelse. 

For fans af instruktørens karakteristiske stil kan "The Killer" være et kig værd, men almindelige seere vil formentlig savne en dybere og mere medrivende historie.

Se "The American" med George Clooney i stedet. Den er bedre.

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Uden dog at have set filmen. Der er simpelthen for mange lejmorderfilm og -serier i disse tider. Ligesom hospitalsserier giver de masser af simpel liv&død-spænding. Men det er som ofte både trivielt, uinteressant og lidet medrivende.

The Guardian giver den 5 ud af 5 finskytterifler. Men overbeviser mig ikke om at der er tilstrækkeligt med grunde til, at jeg skulle fatte fjernbetjeningen og styre i retning af The Killer.

Dette lyder dog lidt formildende:

We see the killer buy a lot of specific items at a supermarket, say, and only in the next scene learn how they are to be used; this delay in learning creates its own narrative tension and jeopardy.

Dette lille trick er også sådan noget, der gør Breaking Bad og Better Call Saul langt mere underholdende end gennemsnittet af film og tv-serier som er lavet til folk der frastødes af at gætte og tænke.

Niels Søndergaards billede

Se den dog. Mange andre anmeldere roser den til skyerne, selv om jeg har en mistanke om, at det kun er, fordi det er Fincher. Havde en ukendt instruktør lavet den, havde dommen nok været hårdere. Den kan ikke kaldes dårlig, men kommer slet ikke op på siden af hans bedste film.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Bedste streaming-kanaler lige nu

Her på Internetforbrugeren ved vi, præcis hvad vi synes om tusinder af film- og tv-serier. Vi ved også, præcis hvilke film der er tilgængelige på de danske streaming-kanaler lige nu.

Det har vi kombineret til listerne på Bedste film på streaming lige nu. Kig på de lister næste gang du vil købe et streaming-abonnement. Så ved du, hvor du får mest for pengene.

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.

Kommentarer til anmeldelserne

Anm. Link Kommentar Tidsorter stigende
Mystery Men Amatør-superhelte

Engelske Channel 4 sendte for en halv generation siden en fornøjelig og rørende dokumentar...

4 dage 10 timer siden
Fall Fascinerende eftersynkronisering

Her er en bid...

6 dage 4 timer siden
Den vilde kriger Paul er en uartig dreng

Hans smittende entusiasme og gentænkninger på...

1 uge 6 dage siden
Furiosa: A Mad Max Saga Vince Mancini tager fejl. Den

Vince Mancini tager fejl. Den bedste er og bliver 2'eren. Fury Road er hammergod, men Tom Hardy...

2 uger 2 dage siden
Mad Max: Fury Road V8halla

“I should be walking with the Immorta, mcfeasting with the heroes of all time.”

Som en...

2 uger 2 dage siden
Furiosa: A Mad Max Saga Den bedste Mad Max!

Er det ikke. Men bedre end...

2 uger 2 dage siden