Her er verdens bedste software. Virusfri og gratis.
Her er de ærlige steder med fantastisk software.
Her er de ærlige steder med fantastisk software.
Problem: du har brug for noget tekst- eller billedbehandling. Eller et spil. Du søger på Google.
Du får:
- Relativt dårlig software
- Smurt ind i nye, uønskede startsider og værktøjslinjer. Ask, Babylon og det, der er værre
Løsning: begræns dine softwaredownloads til den håndfuld steder, du kan stole på.
Og den håndfuld er...
1. Ninite«
Ninite er fantastisk!
- De kender de 100 bedste programmer i verden
- De lader dig downloade alle, du har brug for
- I ét hug
- Gratis og
- Virus-, startside- og værktøjslinjefrit.
Med Ninite skal man aldrig lede efter software. De har den bedste tekstbehandling, den bedste billedbehandling, den bedste videoafspiller, den bedste foto-oversigt og så videre.
Ude til højre, kan du se, hvad jeg typisk begaver en nyindkøbt bærbar med. Jeg anbefaler dig at gøre cirka det samme.
2. AlternativeTo«
Henne på AlternativeTo fortæller tusinder af software-kyndige nørder hvilke programmer, der kan cirka det samme. Og hvilke programmer, der er bedst til en given opgave (for eksempel foto&grafik ⟲, kalorietællere ⟲).
De har ret 95% af tiden.
- Har man ikke råd/lyst til Adobe Photoshop Elements, bør man bruge The Gimp ⟲.
- Har man ikke råd/lyst til Microsoft Office, bør man bruge LibreOffice eller Open Office ⟲.
- Har man ikke råd/lyst til Angry Birds - eller mere af det samme - kan man snuppe et af disse spil ⟲.
AlternativeTo ved alt om software til Windows, Mac og Linux. Men også en hel del om software til Android, Windows Mobile, iOs og Firefox.
Man downloader ikke software direkte fra AlternativeTo. Men de har et link til den ægte, officielle side for ethvert program. Sandsynligheden for at få alvorlig, uønsket crap-ware med i downloaden er dermed lav.
Man bliver dog, i modsætning til Ninite nødt til at være lidt vågen under installation af software, så man kan fjerne eventuelle hak ud for "Og installer også lige plage-toolbar 117" under installation. Både Flash, Adobe Reader og Java er slemme til at liste crapware ind med deres ellers nogenlunde gratis software.
3. hardware-producenternes hjemmeside«
Hvis man får en ny version af Windows eller et eller andet stykke hardware (printer, kamera, scanner, webcam), skal man som regel installere en (ny) driver, for at det virker.
Nogle gange kan Windows selv finde den rigtige driver. Andre gang må man selv i sving.
Vanen dikterer at man for eksempel skriver Brother 2135w driver i Google og så installerer den første, den bedste, der dukker op.
Men i to ud af seks tilfælde er det den lige vej til stupide værktøjslinjer og startsider, standardsøgemaskiner og abonnementer, det er svært at slippe af med.
Har man fået en Brother 2135w printer, og vil man gerne have en driver til den, kan man sagtens søge efter Brother 2135w driver i Google. Men man skal dobbelttjekke, at man nu også kommer ind på producentens hjemmeside og dér downloader den nyeste, fineste og helt rene driver.
Livet er for kort til software og drivere downloadet fra snuskede sider, der er gode til at ligge godt i Google og binde crap-ware i halen på andre menneskers nyttige programmer.
Så, når du downloader drivere, skal du sikre dig, at du virkelig har fat i den originale producents hjemmeside.
Den bedste teknik er faktisk at gå ind på brother.dk, hp.dk, logitech.dk og hvad de ellers hedder og finde driverne derfra. Så får man det nyeste, bedste og reneste.
4. Steam«
Steam har tusinder og atter tusinder af virusfri spil og demoer til Windows, Mac, Linux ⟲ og Android/iOs ⟲. Der er hundredevis af gratis demoer og en række free to play-spil.
Steam er i spiludlejningsbranchen, og det er der både fordele og ulemper ved. Man får dog problemfrit masser af gratis højkvalitetsspilletimer hos Steam.
I denne sammenhæng glæder vi os dog mest over, at alle familiemedlemmer kan installere en masse spil uden at inficere maskinen.
Man kan selvfølgelig også bare lade være med at installere spillene og bare spille små Flash-spil online ⟲.
5. Internetforbrugeren?«
Vi kommer nok til at skrive om 20 stykker software pr. år. De 15 vil nok ikke være relevante for dig.
Men de sidste 5 vil måske være ekstremt nyttige eller give dig nye ideer til hvor du skal finde den rette software til din opgave.
Vi har også en idé om at pudse Softwaresiden ⟲ af og så ville vi faktisk være mærkbart nyttigere, når det gjaldt software-anbefalinger.
Skriv til os hvis du vil vide mere om noget software. Så kan vi måske skrive en artikel eller lave den ultimative dansksprogede softwareside.
Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.